Протестиращи затвориха път Е-79 край Дупница

2
Недоволството е заради безводието в района
Недоволството е заради безводието в района

Недоволството е заради безводието в района

Жителите на село Самораново, община Дупница, изразиха своето недоволство от дългогодишните проблеми с водоснабдяването, като блокираха за кратко главния път Е-79, съобщи БТА. Протестът, който се състоя рано тази сутрин, привлече около 60 души от селото, които препречиха и двете ленти за движение около 9:30 часа. Макар и движението по пътя да беше освободено почти веднага, част от протестиращите останаха на платното до малко преди 10:30 часа. Протестът премина под надзора на полицията, като не се стигна до инциденти или напрежение между протестиращите и органите на реда. Пътуващите по маршрута бяха принудени да изчакат края на протеста, след което движението по пътя бе възстановено.

Кметът на село Самораново Райко Цветков обясни, че целта на протеста е да привлече внимание към исканията на жителите на селото и да ги постави на националния дневен ред. „Целта ни е да поставим исканията си през цяла България“, заяви Цветков. Той припомни, че предишен протест е бил организиран пред сградата на Общината в Дупница, но след като местните власти изпълниха своята част от задълженията, фокусът на протестиращите сега е насочен към други отговорни институции.

Според кмета, основните искания включват спешен ремонт на трасето до резервоарите на селото, както и изграждане на допълнителен водоизточник, който да обезпечи водоснабдяването на Самораново дори през летните месеци, когато нуждата от вода се увеличава значително. Местните жители настояват и за използването на вода от река Отовица като част от решението на проблема.

Особено тревожно за селото е очакваното откриване на нов затвор в района, което според кмета може да доведе до още по-сериозни проблеми с водоснабдяването през цялата година. „Искането ни към "Кюстендилска вода" е да бъдат изготвени двустранни протоколи, да се направи проверка на водомерите и да има коректно отчитане на потребената вода, както и следене на качеството ѝ. Не може да тече кал от чешмите“, категорично заяви Райко Цветков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Гост
    Да отидат при кмета си и да протестират. Хората какво са виновни, че тези си избират едни и същи хрантутници десетки години и сега олеле. Докато народа ме разбере, че от него зависи съдбата му, ще е така.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари