Протест блокира пътя към Рилския манастир

0
Безводието продължава да мъчи жителите на Кочериново
Безводието продължава да мъчи жителите на Кочериново

Безводието продължава да мъчи жителите на Кочериново

Безводието в Кочериново продължава да създава сериозни проблеми на местното население. Вече две седмици хората живеят на воден режим, но дори през малкото часове, в които трябва да имат достъп до вода, от чешмите не потича нищо. Разочаровани и гневни, жителите се готвят днес за нов протест, по време на който ще блокират пътя към Рилския манастир.

Местните са категорични, че ситуацията е непоносима. Според тях проблемът се крие в стария и разрушен водопровод, който не позволява на водата да достигне до всички домове. Други жители са убедени, че водоизточниците разполагат с достатъчно вода, но въпреки това тя не достига до населените места в общината.

Заместник-кметът на Кочериново, Ива Черногорска, потвърди, че в язовирите има достатъчно вода, но причините, поради които тя не стига до домовете на хората, остават неизвестни. Отговорните институции до момента не са дали категоричен отговор.

В случай че проблемът не бъде решен в кратки срокове, жителите са готови да предприемат още по-крайни действия, включително блокиране на основни пътни артерии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари