Променливо време в България: От слънце до дъжд и сняг по върховете

0
Метеоролозите прогнозират динамично време в цялата страна
Метеоролозите прогнозират динамично време в цялата страна

Променлива облачност и валежи ни очакват в следващите дни

Метеоролозите прогнозират динамично време за страната ни в следващите няколко дни. Очакват ни променлива облачност, локални валежи и температури, подходящи за края на лятото.

Днешната прогноза: От облаци до слънце

Днес жителите на България ще се сблъскат с разнообразни атмосферни условия. Докато по-голямата част от страната ще бъде под похлупака на значителна облачност, Дунавската равнина и Североизточна България ще се радват на повече слънчеви лъчи.

Южна България ще бъде застрашена от локални валежи, макар и слаби. Вятърът ще промени посоката си към изток-североизток, като ще остане предимно слаб, с изключение на източните райони, където ще се усили до умерен от север.

Термометрите ще отчетат максимални стойности между 20 и 25 градуса по Целзий, а столицата София ще се задържи около 20 градуса.

Черноморието: Облаци на юг, просветления на север

По българското Черноморие облачността ще бъде преобладаващо значителна. Северното крайбрежие обаче ще се радва на по-съществени разкъсвания в облачната покривка. Вятърът ще духа със слаба до умерена сила от север-североизток.

Максималните температури по крайбрежието ще достигнат 23-25 градуса, а морската вода ще се задържи около приятните 24 градуса. Морето ще бъде леко развълнувано, с вълнение от 2 до 3 бала.

Планините: Облаци, дъжд и сняг по върховете

Планинските райони на страната ще бъдат обгърнати от значителна облачност. На места ще превали слаб дъжд, а по най-високите върхове на Рила и Пирин дори се очаква лек снеговалеж.

Вятърът в планините ще бъде разнопосочен - в ниските части ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, докато по билата ще се усеща от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 метра надморска височина ще бъдат около 16 градуса, а на 2000 метра - около 8 градуса.

Прогноза за сряда и четвъртък: Променливо време с валежи

В средата на седмицата времето ще остане нестабилно. Очаква се променлива, но предимно значителна облачност. Валежи ще има на много места, като най-засегнати ще бъдат Западна България и североизточните райони.

Вятърът ще остане слаб, с временно усилване до умерен от изток-североизток в източните части на страната. В котловините и низините на Западна България сутрин ще бъде почти тихо, което може да доведе до намалена видимост на места.

Минималните температури ще се движат между 9 и 14 градуса, като по Черноморието ще бъдат малко по-високи. Максималните температури в по-голямата част от страната ще достигнат между 20 и 25 градуса.

Това променливо време ни напомня, че сезоните са в преход, и е добре да сме подготвени за разнообразни атмосферни условия през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари