Привърженици и членове на ДПС се събраха в "Росенец"

0
Прозвучаха призиви за защита на демокрацията и правата на Ахмед Доган
Прозвучаха призиви за защита на демокрацията и правата на Ахмед Доган Снимка: БТА

Прозвучаха призиви за защита на демокрацията и правата на Ахмед Доган

Над 20 привърженици на почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) д-р Ахмед Доган и членове на партията се събраха в парк "Росенец", за да изразят своята подкрепа към него след инцидент в столичния квартал "Бояна". Събитието бе инициирано след публикувано видео на страницата на "ДПС Пресцентър" във Facebook, в което Тамир Халилов от партията съобщава, че група от неизвестни лица е извела служители от жилището на Доган.

Случката се е разиграла пред дома на д-р Ахмед Доган в квартал "Бояна", където според Халилов, групата от пет до десет души е влязла с документи и извършила действия, чието естество остава неясно. В отговор на това, на мястото са се появили полицейски екипи, депутати от ДПС, както и представители на младежката организация на партията.

От парк "Росенец" народният представител от ДПС Севим Али направи изявление, в което призова служебния министър-председател, президента и председателя на Агенция "Държавна сигурност" да осигурят правата на Ахмед Доган като български гражданин. Али подчерта, че действията срещу Доган в "Бояна" са форма на самоуправство и настоя, че ако има нужда от освобождаване на жилището, това трябва да се случи по установения ред.

Според Али, събирането на симпатизанти и членове на ДПС в парк "Росенец" край Бургас е акт на защита на демокрацията в България. Той подчерта, че България като член на Европейския съюз и правова държава трябва да гарантира правата на всеки свой гражданин, включително и на Ахмед Доган.

По-рано през деня медиите съобщиха, че по документи и според официалните регистри, Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец". Собственик на имота е дружеството "Хермес Солар", чийто управител е бившият министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията Данаил Папазов. В писмо на Папазов се посочва, че Ахмед Доган няма правно основание да пребивава в имотите на дружеството и следва да ги напусне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    123
    Пак цигански чЕлъми ! Тумба диви мангали без работа се скупчили и говорят за демокрация. Отивайте да си берете тютюна за жълти стотинки и не се занимавайте с такива проковокативни сбирки. Депесето така или иначе ще духа свинската пача, колкото и да се пените.
  • 7
    1
    Ааа
    Тъпите българи, гласуват ли гласуват за тия мизе,рници и кра.дци, които ги лъжат с мизерни заплати и пенсий, а те трупат ли трупат молиончета на техен гръб , изхода е един , бой до дупка на тия из.роди, без изключение ,ама няма мъже, всичко е от джендър нагоре за жалост...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...