Явор Божанков: Това, че Доган е на жълтите павета и протестира срещу наследството си, е комично

0
Във Фейсбук политикът коментира протеста на Доган на жълтите павета – комедия или трагедия за демокрацията?
Във Фейсбук политикът коментира протеста на Доган на жълтите павета – комедия или трагедия за демокрацията? Снимка: Facebook / Явор Божанков

Във Фейсбук политикът коментира протеста на Доган на жълтите павета – комедия или трагедия за демокрацията?

В емоционален пост в социалната мрежа, Явор Божанков, известен политик и активист, сподели своите размисли относно последните събития на политическата сцена в България. Той коментира парадоксалната ситуация, в която Ахмед Доган, дългогодишен лидер на Движението за права и свободи (ДПС), протестира срещу собственото си политическо наследство.

Божанков изрази своето разочарование от пасивността на българското общество, както в миналото, когато се е изграждала сегашната политическа реалност, така и в настоящия момент. Той подчерта: "Трагично е, че обществото ни беше пасивен наблюдател, когато Доган градеше това, срещу което протестира днес. И сега е пасивен наблюдател. Сеирджия."

Политикът напомни за предупредителните знаци, които са били игнорирани, включително прогнозите, че ДПС ще се превърне във втора политическа сила в страната. Той критикува тенденцията на обществото да "се простреля само в крака", а после да "мрънка" за последствията.

Божанков подчерта своето лично участие в множество протести през годините, някои от които са продължили над 200 дни. Той изрази гордост от постоянството си в борбата за промяна, дори когато каузата е изглеждала "напълно обречена".

Сред конкретните цели, за които се е борил, Божанков посочи оставката на главния прокурор Иван Гешев, въвеждането на машинно гласуване за минимизиране на изборните манипулации и закриването на специализирания съд. Той подчерта дългогодишните усилия за адресиране на проблема с влиянието върху съдебната система, което според него нарушава разделението на властите.

В заключение, Божанков призова за активно гражданско участие в този критичен момент за страната: "Това е прозорец за България, който рядко се отваря. Сега имаме шанс да направим още една крачка напред. Тази възможност се търкаля по улицата. Само трябва да я грабнем. Толкова очевидно е. Толкова просто е. И зависи само от нас."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Анонимен
    Каквото си е надробил, това ще си сърба Доги.
  • 1
    3
    Ники
    Протеста е законна форма на несъгласие на собственотоси творение.Не съм издигал Пиги за председател-не протестирам.RBUCM
  • -2
    2
    Бугар
    Абе къде е данчо Ментата? 35 години свикнах с тези очилца и това невинно личице да ме съветва и поучава.
  • 1
    1
    Анонимен
    Наистина е много смешно Доган да протестира против Шиши феномена. Много е забавно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари