Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

1
Очаква се от коалицията да върнат папката веднага
Очаква се от коалицията да върнат папката веднага Снимка: Президентство

Очаква се от коалицията да върнат папката веднага

Държавният глава Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на формацията „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ). Това решение идва, след като парламентарната група на Движението за права и свободи (ДПС) вече не е втората най-многобройна в 50-ия парламент.

Очакванията са ПП-ДБ да приемат мандата и да го върнат незабавно. Партията направи опит да получи подкрепа за декларация, насочена към приоритетна работа по антикорупционно законодателство. Въпреки усилията обаче, идеите им не бяха напълно подкрепени от останалите парламентарни групи.

Това означава, че втората възможност за съставяне на кабинет в настоящия парламент няма да бъде реализирана. ПП-ДБ ще върнат мандата на президента, след като не успяха да постигнат необходимото мнозинство за приемане на предложените антикорупционни реформи.

ДПС, която досега бе втората по големина парламентарна група, вече не заема това място. Това промени политическата карта в парламента и доведе до връчването на мандата на ПП-ДБ. Въпреки това, без достатъчна подкрепа от другите партии, опитите за съставяне на ново правителство остават неуспешни.

Сега очакванията се насочват към следващите стъпки на политическата сцена в България. Възможността за нови избори не е изключена, докато партиите продължават да търсят решения и коалиции, които да доведат до стабилно управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Путин Хуйло
    ДеБил-ПеПерасите имат два варианта,еднакво лоши за корумпираната сган: или отиваме на избори и техният електорат ДоБитъци съвсем се стопява или се надупват отново на Боко и ДеБелян,макар че последния нещо изпадна в немилост в последно време и не се знае ще прибере ли ДеБел Ристю Бойкикев отново в скута си хахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари