Тази седмица президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

1
Това бе обявено от самия държавен глава
Това бе обявено от самия държавен глава Снимка: Facebook

Това бе обявено от самия държавен глава

Тази седмица президентът ще връчи втория проучвателен мандат на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Това бе обявено от самия държавен глава по-рано миналата седмица.

Президентът съобщи, че връчването на мандата е било нарочно забавено поради вътрешните разцепления в "Движение за права и свободи" (ДПС), което доведе до значителен спад в броя на депутатите на партията. В резултат на тези разцепления, 24 депутати бяха изгонени или напуснаха парламентарната група, което я сведе до четвъртата по големина в Народното събрание.

Политическата криза в ДПС

Разцеплението в ДПС има значителни последици за политическата сцена в страната. Партията, която дълго време е била сред водещите политически сили, сега се сблъсква с вътрешни конфликти, които поставят под въпрос стабилността и влиянието ѝ. Тези събития неизбежно се отразиха на динамиката в парламента и на процеса на формиране на правителство.

Решение на ПП-ДБ

В същото време коалицията ПП-ДБ трябва да вземе съвместно решение относно предложението на "Демократи за силна България" (ДСБ) за създаване на технически кабинет. Това предложение бе направено миналата седмица и предизвика различни реакции сред политическите играчи.

Среща с президента

Преди връчването на мандата, от коалицията ПП-ДБ поискаха предварителна среща с президента. Целта на срещата е да се обсъди текущата политическа ситуация и възможните сценарии за излизане от кризата. Очаква се по време на тази среща да бъдат разгледани и обсъдени различни варианти за формиране на правителство, както и приоритетите, които то трябва да следва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари