Премиерът разпореди превантивни мерки по поречието на Дунав

0
Димитър Главчев: Няма опасност от циклона "Борис", но сме в готовност
Димитър Главчев: Няма опасност от циклона "Борис", но сме в готовност Снимка: Министерски съвет

Димитър Главчев: Няма опасност от циклона "Борис", но сме в готовност

Служебният министър-председател Димитър Главчев разпореди предприемането на превантивни действия по поречието на река Дунав във връзка с очакваното покачване на нивото ѝ. Тази информация беше споделена от премиера в началото на редовното заседание на Министерския съвет.

Според Главчев, правителството е изпратило писма до областните управители, отговарящи за населените места по течението на реката, с инструкции за предприемане на необходимите предпазни мерки.

"Европейският циклон за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на природата и на късмета ни", заяви премиерът Главчев, подчертавайки необходимостта от активни действия.

Той допълни, че вчера Министерският съвет е осъществил контакт с областните управители на засегнатите региони: "Тъй като виждаме, че там има притеснения. Вчера в Будапеща се е вдигнало достатъчно високо нивото. Валежите в Австрия оказват своето влияние. Най-простите процеси като се следят е очевидно, че и тук ще се повиши нивото на река Дунав. Дано да е достатъчно малко това повишение".

Главчев успокои обществеността, че към момента няма непосредствена опасност България да бъде засегната от циклона "Борис", който причини сериозни наводнения и взе човешки жертви в други части на Централна и Източна Европа.

Освен темата за потенциалното повишаване на нивото на Дунав, премиерът коментира и подготовката за предстоящите предсрочни парламентарни избори, без да навлиза в конкретни детайли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари