Предизборната агитация е забранена в деня за размисъл

0
Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си
Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си

Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си

Днес е ден за размисъл преди изборите 2 в 1 за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. От полунощ 00:00 ч. на 8 юни до приключването на изборния ден в 20:00 ч. на 9 юни се забранява предизборната агитация и оповестяването на резултати за изхода от вота.

Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си, припомня bTV НОВИНИТЕ.

В неделя секциите в България ще отворят в 07:00 сутринта и вотът ще продължи до 20:00 ч. Изборният ден може да бъде удължен до 21:00 часа, когато пред секцията има негласували избиратели.

Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия или коалиция до приключването на изборния ден.

Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи като Фейсбук, Туитър, Вайбър, Ютюб и др. доставчиците на медийни услуги.

В деня на вота се забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение.

Ако секционната избирателна комисия установи такива, тя незабавно ги отстранява - при необходимост със съдействието на кмета или кметския наместник и на органите на Министерството на вътрешните работи.

Участие в изборите на 9 юни ще вземат 32 политически формации – 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, като те ще се борят за 240 места в българския парламент

Тази година заедно с парламентарните избори ще гласуваме и за Европейски парламент, представителите на България, за които ще гласуваме в ЕП са 17 на брой.

6518 са регистрираните общо кандидати за двата вида избори, които ще се проведат на 9 юни. 6100 са кандидатите за национален парламент, 418 - са кандидатите за ЕП.

От 6100 регистрирани кандидати за народни представители в бъдещото 50-о Народно събрание, 1826 са жените, а 4274 са мъже.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    дд
    Забранете и алкохола сега ,на кой му пука за вашите избори отвратени са хората от всички ви поне оставете народа да си пие на спокойствие и без друго ме гласува!!
  • 5
    1
    С поглед в Бъдещето
    Надявам се г-ца Свасилена Пънкова да се е кандитатирала за някой пост за изборите, за да мога да гласувам за нея. Тя е толкова ценен кадър за Общаната и РИЙЙЙЙОСФ, че само си я менкат. Ама май последният и съпруг я изгонил от село, на нейното село.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари