ПП: Пропаганда в училищата няма. Внасяме проект за отмяна на спорната "дефиниция"

2
Политическа партия „Продължаваме промяната“ ще внесе проект за промяна на закона още следващата седмица
Политическа партия „Продължаваме промяната“ ще внесе проект за промяна на закона още следващата седмица Снимка: БГНЕС

Политическа партия „Продължаваме промяната“ ще внесе проект за промяна на закона още следващата седмица

Политическа партия „Продължаваме промяната“ обяви намерението си да внесе промени в спорния закон за предучилищното и училищното образование още следващата седмица. Това решение идва като отговор на приетите наскоро поправки, които според партията създават нови проблеми, вместо да решават съществуващи такива. Според представители на партията, основният проблем е в дефиницията на „нетрадиционни съжителства“ и нейното приложение в образователната система, което те определят като опасен процес към фашизация на страната.

Продължаваме промяната“ изразява силна критика към новите изменения, които според тях поставят основи за контрол над личния живот на гражданите и налагат морал чрез закон. Те подчертават, че пропагандата в българското училище е забранена по закон и досега, а всяко съдържание, което достига до учениците, преминава през строг контрол от Министерството на образованието и науката. Според партията, промените в закона целят да решават несъществуващи проблеми, като същевременно създават нови разделения в обществото.

Критика към новата дефиниция за „нетрадиционно съжителство“

Според „Продължаваме промяната“, новата дефиниция за „нетрадиционно съжителство“ е проблематична, тъй като засяга широк кръг от хора, които не се вписват в класическите представи за семейство. Над 50% от българите живеят в семейни съюзи без брак и отглеждат децата си спокойно, заявяват от партията. Те се питат дали тези хора ще бъдат следващите в списъците за „нетрадиционно съжителство“ и как това ще се отрази на тяхното ежедневие и права.

Партията също така изразява опасения, че тази законодателна промяна може да бъде първата стъпка към системно преследване на учители, артисти, журналисти и други професионалисти на база на техните изрази на мнение или начин на живот. Подобни действия биха могли да доведат до дълбоки разделения в обществото и да ограничат свободата на изразяване и личния живот на гражданите.

Продължаваме промяната“ ясно заявява своята позиция срещу „черните списъци“, които целят преследване на учители и други професионалисти. Партията призовава за отмяна на спорната дефиниция, която според тях започва опасен процес в българското общество. Те заявяват, че ще противодействат на тези тенденции не само чрез постове и изказвания, но и чрез конкретни действия в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Лойд Остин
    Забелязвам,че некъпаният бесарабски ДеБил-ПеПераст е постнал едно и също под няколко новини.Явно е проявил малко активност,въпреки че е пасивен гей и най обича да го возя на черната мамба.Днес мисля да му се изсера в устата както ще направя с гнусните лайноядци на снимката
  • 3
    9
    Да, денков,
    сега децата са във ваканция.Ще видим като се върнат в класните стаи ще има ли пропаганда. Засега се преброяват редиците на съгласните с ПП и кмета на Варна, който също е сложен от ПП. Ще бъдат ли проповедници на 🌈
  • 3
    8
    321
    До 123 Навсякъде по света има клозетна преса, която в държавите от свободния свят всеки избира дали да чете или не.
  • 2
    7
    123
    Денков: най-жалкото и слабо изчадие на премиерския пост. Унижение за нацията всяка една минута и с всяка негова дума. Бях в Нидерландия, когато наскоро се срещна с Рюте. Още тогава Нидерландската преса ги осра, че между двама им прехвърчали искри на срещата. Голям позор отнесе България с този "премиер" педераст.
  • 3
    6
    Прост народ, слаба държава!
    От ония с охлабените мускули на задниците им, какво ли още може да очакваме?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари