Пожар в завода на ''Лада'' в Русия

1
Пожар избухна в металургичния завод на АвтоВАЗ в Толиати
Пожар избухна в металургичния завод на АвтоВАЗ в Толиати

Пожар избухна в металургичния завод на АвтоВАЗ в Толиати

Пожар избухна в металургичния комплекс на водещия производител на автомобили в Русия - АвтоВАЗ, разположен в град Толиати. Според съобщения от руски и украински медии, огънят е обхванал две от сградите на предприятието, посочи OFFNews.

Първоначалните сигнали за дим над завода, известен с производството на автомобилите Lada, се появиха в социалните мрежи в ранните следобедни часове. Местни жители в Толиати забелязали гъст черен дим, идващ от посока на завода. Малко по-късно стана ясно, че пламъците са обхванали част от "Чугунка"-та - металургичният комплекс на АвтоВАЗ.

Очевидци споделят: "Чугунка гори. Три пожарни коли вече са на мястото."

Местната противопожарна служба потвърди, че сигналът за инцидента е постъпил в 14:21 часа и че огънят е обхванал формовъчната линия на предприятието. Евакуирани са били 20 души.

Службите съобщават, че няма пострадали или жертви, а производственият процес не е бил прекъснат. За справяне с пожара на място са изпратени 89 пожарникари и 25 противопожарни коли.

Все още няма официални данни за причината за инцидента.

АвтоВАЗ – водещ автомобилен производител в Русия

Заводът АвтоВАЗ е един от най-големите производители на леки автомобили в Русия. Той произвежда автомобили под марката Lada, а до март 2022 г. произвеждаше и модели на Nissan, Renault и Datsun. Тази продукция бе спряна поради наложените западни санкции след началото на руската инвазия в Украйна.

АвтоВАЗ също така доставя комплектни машини за производство на автомобили Lada и техните модификации на други производители.

През 2023 г. компанията произведе 347 077 автомобила — ръст от 50% спрямо 2022 г. Пазарният дял на АвтоВАЗ в Русия достигна 35%, а продажбите се увеличиха до 353 572 автомобила, почти двойно повече от предходната година. Най-популярни сред тях са моделите Lada и Niva. Годишният износ на компанията възлиза на около 6500 автомобила за осем различни страни.

Инцидентът в АвтоВАЗ е част от серия подобни инциденти, включително пожара в завода "Щегловски вал" в Тула през януари, където се сглобяват зенитно-ракетни комплекси "Панцир-С". Този завод бе поразен с бойни дронове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    до 5
    Браво, точно това дойдох да напиша, но ти ме изпревари. Тоя сайт пропуснал да го публикува, срамота.
  • 2
    5
    Мухахахахаха
    Руските войски поеха контрол над град Новогродовка в Донецка област в Източна Украйна, съобщи министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс. "В резултат на активните действия на подразделенията от централната войскова група на руската армия беше освободен населения пункт Новогродовка", предаде ТАСС, като се позова на изявление на ведомството. Мухахахахаха
  • -1
    4
    Куролап Зеленски
    Оххх тази нощ пак ме ебаха в разпрания хохълски гъз с няколко ракети,не идва дебил-пеперастите из Болгарии на помощ,само ходят по гей прайдове да ги ебат ама не идват да посмучат малко азовски пишки на фронта охх охх
  • -1
    3
    Путкин
    Керемля горить. Бегам в Сибир. Късопишков не помага мръсния Бай Ганя.
  • -1
    2
    Бесарабско рено лайнар
    Исках да кажа: Дано бързо бъде угасен пожара и да се разследва дали не е умишлено причинен от хохълски ебани в гъза куросмуци! Скоро обаче ще прехвърли към ляйняната клоака киев и оня лайнояд и хуйосмук зеленски.Тогава дали фекалите от ппдб ще отидат да бранят нашмърканата киевска маймуна ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари