Пожар унищожи пчелин и гора в Плевенско

0
Огънят е пламнал от запалените сухи треви в района
Огънят е пламнал от запалените сухи треви в района

Огънят е пламнал от запалените сухи треви в района

Опустошителен пожар унищожи 50 кошера и 20 декара широколистна гора в землището на село Ореховица, Плевенска област. Инцидентът е станал в 14:48 часа, когато пламъци обхванали сухи треви и се разпространили бързо, засягайки пчелин и част от местната акациева гора.

Според информацията, пожарът е започнал от запалените сухи треви в района, които бързо се разраснали и обхванали кошерите и горския масив. Загубите са значителни – 50 кошера са изгорели напълно, а с тях и ценният мед, произведен от пчелите, които са не само важен източник на доход за собственика, но и играят ключова роля в опрашването на растенията в региона.

Освен пчелина, огънят е унищожил и 20 декара широколистна гора, като най-сериозно засегната е акациевата растителност.

На мястото на инцидента веднага са пристигнали служители от Участък за пожарна безопасност и защита на населението – Долна Митрополия, които с един пожарен автомобил са успели да овладеят огнената стихия и да предотвратят по-големи загуби.

Все още не са ясни точните причини за възникването на пожара, но се предполага, че запалените сухи треви са основният виновник за разпространението му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Аз
    Няма случайни неща. Да му изсъхнат ръцете на подпалвача.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари