Потушиха над 100 пожара през изминалото денонощие

0
Автобус се запали на магистрала "Струма"
Автобус се запали на магистрала "Струма" Снимка: БГНЕС

Осем от пожарите са нанесли материални щети, а 67-годишен мъж е пострадал при гасене на сухи треви

През изминалото денонощие противопожарните служби в България са реагирали на 146 сигнала за различни инциденти, като успели да потушат общо 109 пожара. Тези данни бяха оповестени на официалния сайт на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР.

От общия брой пожари, осем са причинили материални щети. Два от тях са възникнали в жилищни сгради, един – в промишлена сграда, два в транспортни средства, един в селскостопански обект, един в съоръжение на открито, а един е класифициран като "друг". Останалите 101 пожара са били без нанесени материални щети, като основната част – 66 пожара, са възникнали в сухи треви, горска постеля и храсти. Още четири са били в стърнища, 24 – в отпадъци, а седем се отнасят към други типове.

Освен пожарогасенето, екипите са извършили и 28 спасителни операции, пет от които са свързани с пътнотранспортни произшествия. В системата на противопожарните служби са регистрирани и девет фалшиви сигнала.

Трагичен инцидент се е случил в землището на село Виногради, община Сандански, където 67-годишен мъж е пострадал с изгаряния в областта на корема. Той е участвал в гасенето на пожар, възникнал в сухи треви, изоставени лозя и овощни дръвчета. Сигналът за инцидента е постъпил в 11:46 часа, а за гасенето са мобилизирани седем пожарни автомобила от звеното в Благоевград.

Друг инцидент е регистриран на Автомагистрала "Струма", където автобус, превозващ пътници по линията Благоевград - София, е избухнал в пламъци при 41-ия километър. Произшествието е регистрирано в 09:58 часа, като екип от пожарната в Кюстендил е успял бързо да овладее ситуацията с един автомобил. Пътниците са били евакуирани безопасно на аварийната лента и впоследствие са превозени с друг автобус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари