Пострадалата в катастрофата край Аксаково е в медикаментозна кома

0
По думите на началника на ОАИЛ МБАЛ "Св. Анна" д-р Валентин Власаков състоянието й остава тежко
По думите на началника на ОАИЛ МБАЛ "Св. Анна" д-р Валентин Власаков състоянието й остава тежко Снимка: Bulgaria On Air / стоп-кадър

По думите на началника на ОАИЛ МБАЛ "Св. Анна" д-р Валентин Власаков състоянието й остава тежко

Часове след фаталния сблъсък, отнел човешки живот край Аксаково, текат разпити на свидетели. Пред разследващите показания са дали експремиерът Кирил Петков, служителят на НСО, шофирал колата и още двама души. Тежко остава състоянието на пострадалата жена при катастрофата край Аксаково. Тя е с множество травми.

"В момента състоянието ѝ е тежко, но стабилизирано. През нощта са работили два екипа - хирургичен и ортопедичен. Сутринта можем да кажем, че се стабилизира състоянието. В момента няма непосредствена опасност за живота, но при такива травми винаги може да възникне някакъв допълнителен проблем. Интубирана е, в интензивно отделение, в медикаментозна кома е и в следващите дни, ако нещата продължават по този начин, смятаме бавно да пристъпим към събуждане", каза началникът на ОАИЛ МБАЛ "Св. Анна" д-р Валентин Власаков, цитиран от Bulgaria On Air.

Автомобилът, в който са пътували пострадалата жена и съпругът ѝ, който почина на място, е излизал от второстепенен път. Не спрял на знак "Стоп".

В участъка, в който става катастрофата, ограничението е 90 км/ч. Предстои да бъде направена техническа експертиза, която да установи с каква скорост се е движила колата на НСО. Според експерта от европейския център за транспортни политика Диана Русинова, за да се стигне до такъв удар с жертва, автомобилът, в който се е возил и Кирил Петков, вероятно не е спазил ограничението.

"Твърдението за отнемане на предимство е най-вероятната причина за настъпването на пътния инцидент, но на първо място аз искам да обърна внимание на видимостта в тази крива, тъй като това кръстовище се намира в крива. На второ място, съдейки по щетите, които са настъпили, автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 километра в час, както са ограниченията в зоната на такива кръстовища. По всяка вероятност този автомобил се е движил с много над 100 км/ч", заяви Диана Русинова.

Разследването на тежкия инцидент се води от Военната прокуратура.

"Той като бивш министър-председател има право в продължение на 4 години да бъде охраняван от служители на НСО. Това, което е установено към момента, е, че другият автомобил, а не този на НСО, е отнел предимството на автомобила на НСО", подчерта служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Аз
    А бе хора! Виновен е убития естествено според чиновниците натегачи. Как разбраха че другия автомобил не е спрял на знак стоп? И да е спрял, щом в кривата на завоя няма автомобил, тръгва, а другия като лети как да го видят и как да спре? Спрял 15 метра след удара, влачил колата. И поради каква причина колата на НСО е карала толкова бързо?
  • 3
    1
    Тюх,
    Как пък не пукна оня кривоустият педераззззз!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари