Полицаите в Ценово получиха „Дачия Логан“ от Общината

0
Служителите на реда в община Ценово вече ще са мобилни
Служителите на реда в община Ценово вече ще са мобилни

Полицаите в Ценово получиха автомобил от Общината.

Полицейският участък в Ценово се сдоби с нов лек автомобил. Машината е предоставена за безвъзмездно управление от Община Ценово. Дарителският жест беше подкрепен единодушно и от общинските съветници по време на последното заседание на местния парламент.

До това развитие на ситуацията се достигна след писмо на директора на ОД на МВР в Русе до кмета на общината д-р Петър Петров. В него се казва, че Районното управление в Бяла, което обслужва територията на община Ценово, няма възможност да обезпечи необходимия технически ресурс.

При създаване на ситуация служителите на реда досега трябваше да реагират или със собствените си автомобили, или да изчакат екип от колегите си от Бяла. Автомобилът се предоставя за срок от десет години.

Според решението на общинските съветници всички разходи по обслужването на автомобила – горива, масла, гуми, техническо обслужване се поемат от РУ на МВР – Бяла.

Служителите на реда в община Ценово вече ще са мобилни и ще имат възможност да се осигури полицейско присъствие и в малките населени места- Така ще се изпълни една от препоръките на Вътрешното министерство за превантивен контрол и полицейското присъствие да е в близост до хората.

Земеделски производители от общината се обединиха и закупиха автомобилДачия Логан“, а след това го предоставиха на Общината. Местната власт веднага предостави превозното средство за нуждите на полицейските служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари