Спипаха дрогиран шофьор в квартал "Родина"

1
Отчетена е положителна проба за бензодиазепин
Отчетена е положителна проба за бензодиазепин

Отчетена е положителна проба за бензодиазепин

На 5 юли около 03:00 часа на улица "Чипровци" в Русе екип на Второ районно управление на МВР - Русе спря лек автомобил марка "Шкода".

При последвалата проверка е установено, че водачът е 39-годишен мъж, съобщи пресцентърът на МВР - Русе.

„Първият тест за употреба на алкохол даде отрицателен резултат, но вторият уред, предназначен за тестване за наркотици, реагира положително за бензодиазепин“, уточняват от полицията. Шофьорът е бил конвоиран до болницата, където е дал проби за изследване.

Проверката е документирана и по случая е образувано бързо производство. Този инцидент подчертава нуждата от постоянни проверки и контрол на пътя, за да се гарантира безопасността на всички участници в движението. Шофирането под въздействие на наркотични вещества представлява сериозна заплаха за обществената безопасност и е престъпление по българското законодателство.

Според МВР - Русе, такива случаи не са рядкост, което изисква засилени мерки за превенция и навременна реакция от страна на правоохранителните органи. В последните месеци броят на проверките за алкохол и наркотици се е увеличил, а резултатите показват, че има значителен брой водачи, които не спазват закона.

Очаква се резултатите от лабораторните изследвания да бъдат готови в следващите дни, след което ще се предприемат съответните правни действия спрямо нарушителя. От МВР - Русе подчертават, че ще продължат да извършват регулярни проверки на пътя с цел превенция и намаляване на инцидентите, свързани с употребата на алкохол и наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари