Нападение над полицаи в Монтанско

10
Двама мъже са задържани
Двама мъже са задържани Снимка: Facebook

Двама мъже са задържани

Двама мъже от село Долно Церовене, община Якимово, област Монтана, са задържани за нападение над полицаи, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Монтана. Случаят е свързан с повреден автомобил и агресивно поведение на собственика на имота и негов роднина.

Инцидентът

Вечерта на 6 юли, униформените служители посетили частен имот в село Долно Церовене след сигнал за повреден автомобил на гост в този дом. При пристигане на място, полицаите видели паркиран в двора автомобил с множество следи от удари и нанесени значителни материални щети. За да извършат оглед на повреденото превозно средство, те се легитимирали пред собственика на къщата и негов роднина.

Атака над полицаите

Собственикът на имота, 40-годишен мъж, и неговият 22-годишен роднина реагирали агресивно при пристигането на полицаите. Двамата мъже нападнали служителите на реда, като ги блъскали и удряли по главата и гърба. Ситуацията се влошила бързо, налагайки пристигането на подкрепление. В крайна сметка, агресорите били задържани, а пострадалите полицаи били освидетелствани от съдебен лекар за получените телесни повреди.

Правни последствия

По случая са образувани две досъдебни производства. Първото е по член 270 от Наказателния кодекс за нападение над полицейски служители, а второто - по член 216 от Наказателния кодекс за нанесените материални щети на автомобила на 38-годишен мъж от село Арчар, област Видин. Пострадалият гостувал в дома на задържаните мъже.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари