Почитаме Света Марина

0
Почитаме Света Марина

На 17-ти юли имен ден празнуват Марина, Маринела, Марин. Бъдете здрави, щастливи и успешни!

На 17-ти юли Българската православна църква почита Света великомъченица Марина, която се счита за покровителка на водите и закрилница на региона на град Созопол. Този ден е особено важен за жителите на града, които честват празника с особено уважение и почит към своята светица.

Историята на Света великомъченица Марина

Света Марина е родена през трети век в Антиохия, като дъщеря на езически жрец. Въпреки че е възпитана в идолопоклонничество, тя открива истинската вяра и се обръща към християнството. Желанието ѝ да приеме свето кръщение обаче се оказва трудно осъществимо, тъй като в града и околностите няма свещеник, който да извърши тайнството.

Първият гонител на Марина е самият ѝ баща, който не може да приеме новата ѝ вяра. На 16-годишна възраст, тя среща управителя на източните провинции Олимврий и смело изповядва християнството пред него. За тази своя смелост, Марина е подложена на ужасни изтезания.

Чудото на Света Марина

Една от най-впечатляващите истории за Света Марина е свързана с нейните молитви към Бога да ѝ позволи да премине през водата на кръщението. Тези молитви карат Олимврий да реши да я удави, като я хвърля във грамадна каца с вода. В този момент Марина започва да се моли Господ да ѝ развърже веригите и водата да се превърне в свето кръщение.

Чудото не закъснява - оковите на Марина се разкъсват, а светлина я огрява. Тя стои във водата и пее хвалебствени песни, благодарейки на Бога. Въпреки това, Марина е осъдена на смърт и става мъченица за християнската вяра.

На 17-ти юли имен ден празнуват Марина, Маринела, Марин. Бъдете здрави, щастливи и успешни!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Русенец
    В русенското село Каран Върбовка се намира манастирът "Света Марина", в който има аязмо с лековита вода.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари