Почина режисьорът Николай Волев

0
Трагичен инцидент отне живота на легендарния български режисьор Николай Волев
Трагичен инцидент отне живота на легендарния български режисьор Николай Волев Снимка: БГНЕС

Трагичен инцидент отне живота на легендарния български режисьор Николай Волев

Българската филмова общност е потресена от внезапната загуба на един от най-талантливите си творци. Николай Волев, режисьорът на емблематични български филми, почина на 78-годишна възраст при трагични обстоятелства в столицата.

Според информация, предоставена от Нова телевизия, Волев е загубил живота си след падане от прозорец на таванско помещение в София. Режисьорът е починал на място, като причините за инцидента все още се изясняват от компетентните органи.

Творческо наследство, оставило дълбока следа в българското кино

Николай Волев остава в историята на българското кино като създател на някои от най-обичаните и високо оценени филми. Сред шедьоврите в неговата филмография се нареждат заглавия като "Козият рог", "Господин за един ден", "Да обичаш на инат" и "Маргарит и Маргарита". Тези произведения са не само част от златния фонд на българското кино, но и важна част от културната идентичност на нацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Странно
    Съпругата на режисьора Николай Волев е първата съпруга на Кирил Маричков. Филмът "Козият рог" от 1972 г. е на режисьора Методи Антонов, а филмът на Николай Волев е от 1992 г.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари