Почина момичето, паднало от сцената на театъра в Плевен

0
16-годишната Лора претърпя инцидента на 7 юни
16-годишната Лора претърпя инцидента на 7 юни Снимка: Архив

16-годишната Лора претърпя инцидента на 7 юни

Трагичен инцидент в Плевен: 16-годишно момиче почина след падане от театрална сцена.

Плевен е потопен в скръб след трагичната новина за кончината на 16-годишната Лора Петкова, която пострада тежко по време на театрална репетиция. Инцидентът се случи на 7 юни в Драматично-кукления театър "Иван Радоев", когато младата актриса падна от сцената по време на подготовката за постановката "Дванайсета нощ" по Уилям Шекспир.

Според информация от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Плевен, момичето е починало в резултат на получените травми. Лора, която е била част от детско-юношеската трупа към театъра, е паднала от височина от около два метра в оркестрината на сцената.

Димитър Кабаков, директор на театъра, предостави повече подробности за инцидента по време на брифинг, проведен скоро след трагедията. Той обясни, че Лора се е подпряла на парапет, след което е паднала назад, удряйки главата си и получавайки сериозна черепно-мозъчна травма.

Веднага след инцидента, момичето е било транспортирано до Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Доктор Георги Странски" в Плевен, където е била извършена спешна операция. Медицинският екип е обмислял възможността за транспортиране на пациентката с хеликоптер, но е преценено, че състоянието ѝ не позволява такова придвижване.

Въпреки усилията на лекарите, Лора не е успяла да се възстанови от тежките травми и е починала. Новината за нейната смърт предизвика дълбока скръб сред театралната общност и жителите на Плевен.

В резултат на трагичния инцидент, ръководството на театъра взе решение да отмени премиерните представления на "Дванайсета нощ". Това решение е израз на уважение към паметта на младата актриса и нейното семейство.

Полицията и прокуратурата в Плевен започнаха разследване веднага след инцидента. Предварителните проверки показват, че всички необходими инструктажи са били проведени и изискванията за безопасност са били спазени. Въпреки това, разследването продължава, за да се установят всички обстоятелства около трагичния инцидент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари