Почина Кристоф Даум

1
Бившият германски футболен треньор загуби битката с тежък рак
Бившият германски футболен треньор загуби битката с тежък рак Снимка: imago / Future Image

Бившият германски футболен треньор загуби битката с тежък рак

На 70 години почина легендарният германски футболен треньор Кристоф Даум, след дълга борба с рака, съобщават световните агенции, цитирайки неговото семейство. Даум е издъхнал в събота, заобиколен от своите близки, оставяйки дълбока следа в историята на футбола.

Кристоф Даум бе фигура, която не само беляза футболните терени, но и вдъхновяваше с непримиримия си дух в борбата срещу болестта. През 2022 година, след като бе диагностициран с рак, треньорът се оттегли от обществения живот, за да се съсредоточи върху лечението си. Въпреки трудностите, Даум намери сили да се завърне в публичното пространство, като използва своята борба като пример за сила и устойчивост.

"Ракът избра грешното тяло", обичаше да казва той в интервюта, демонстрирайки непоколебимия си дух и воля. Тези думи се превърнаха в мотото му и вдъхновиха много хора, които също се борят с тежки заболявания.

Даум ще бъде запомнен като един от най-успешните германски треньори. Той изведе Щутгарт до шампионската титла в Бундеслигата и бе начело на общо девет различни клуба в продължение на своята 30-годишна кариера. С десет трофея в актива си, треньорът се утвърди като значима фигура на световната футболна сцена.

Кариерата му, обаче, бе разтърсена през 2000 година от скандал, когато Даум призна, че е употребявал кокаин. Този скандал сложи край на неговите амбиции да поеме германския национален отбор и доведе до уволнението му от "Байер Леверкузен". Въпреки това, той успя да се възстанови и продължи да работи като треньор, запазвайки своята репутация на силен лидер и мотиватор.

Семейството му не разкрива допълнителни подробности за церемонията по погребението, но се очаква тя да бъде скромна, с присъствието на най-близките му хора. Футболната общност вече изказа своите съболезнования и почит към треньора, който завинаги ще остане в паметта на своите почитатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари