Почина д-р Рут Уестхаймър

1
Секс терапевтката е автор на над 40 книги
Секс терапевтката е автор на над 40 книги Снимка: Уикипедия

Секс терапевтката е автор на над 40 книги

Д-р Рут Уестхаймър, секс терапевтът, който се превърна в поп икона, медийна звезда и автор на бестселъри, в които откровено говори за неудобни теми от спалнята, почина на 96 години в дома си в Ню Йорк, съобщиха световните осведомителни агенции.

Известна с открития си подход и смелостта да говори за сексуалността, д-р Уестхаймър никога не е препоръчвала рисково сексуално поведение. Тя насърчава открития диалог по темите за секса, като основната ѝ идея е, че няма от какво да се срамуваме. Нейното послание е за безопасен и честен секс, придружен с въображение.

"Все още имам старомодни ценности и съм малко конвенционална", казва тя пред ученици в гимназия в Мичиган Сити през 2002 година. "Сексът е лично изкуство и личен въпрос. Но все пак това е тема, за която трябва да говорим."

Д-р Уестхаймър стана много известна в Съединените щати през 80-те години на миналия век благодарение на огромните си познания и солидна подготовка, съчетани с хумористичен и непредубеден начин на поведение. Тя има открит подход към това, което двама възрастни правят по взаимно съгласие в личния си дом.

"Ако можехме да говорим за секса така, както говорим за храненето, както говорим за храната, без това да има конотация за нещо нередно, тогава щяхме да направим крачка напред. Но трябва да го правим с добър вкус", казва тя през 1982 година.

Д-р Рут Уестхаймър защитаваше правото на аборт, настояваше за използването на презервативи и препоръчваше на по-възрастните да правят секс след като са се наспали добре. Тя вярваше в моногамията и защитаваше хомосексуалистите в разгара на епидемията от СПИН. Автор е на повече от 40 книги.

Омъжвала се е три пъти и има две деца и четирима внуци. Нейната работа и приноси в областта на сексологията оставиха трайна следа и тя ще бъде запомнена като пионер и защитник на открития диалог за сексуалността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари