Петър Чобанов: Готов съм да участвам в разговори за служебен премиер

0
Навлизаме в конституционна криза - в такава ситуация няма как да откажа да поема отговорност
Навлизаме в конституционна криза - в такава ситуация няма как да откажа да поема отговорност Снимка: Асен Тонев / БТА

Навлизаме в конституционна криза - в такава ситуация няма как да откажа да поема отговорност

Подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Петър Чобанов заяви, че е готов да участва в разговори за заемане на поста служебен министър-председател. Това изявление дойде в отговор на въпрос от "Епицентър.бг", дали Чобанов би приел тази отговорност в настоящата политическа обстановка.

Чобанов подчерта своята последователност по отношение на подобни предложения. „В предходната процедура през март тази година заявих, че когато съществува риск от конституционна криза, за финансовата стабилност и държавността като цяло, съм готов да участвам в разговори за служебен премиер“, заяви подуправителят на БНБ. Той добави, че сегашната политическа ситуация се приближава към сценарий, който може да доведе до конституционна криза, поради което е готов да поеме отговорността за участие в такива разговори.

Политическата ситуация в България е нестабилна, като страната навлиза в период на нови предизвикателства, включително риск от задълбочаване на политическата криза. В подобен контекст, според Чобанов, няма как да се откаже участие в разговори за евентуално заемане на поста на служебен премиер.

Чобанов не е единственият потенциален кандидат за поста. По негови думи, и други публични фигури, като Димитър Главчев, също заемат подобни позиции, което показва, че дебатите за формиране на служебно правителство са вече в ход.

Подуправителят на БНБ добави, че неговата готовност не е просто формална заявка, а дълбоко осмислена позиция, породена от създалата се ситуация в страната. „Виждаме, че навлизаме в сценарий, много подобен на конституционна криза - в такава ситуация няма как да откажа да участвам в разговори за служебен премиер и да поема тази отговорност“, заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    жи Юн
    Този е от депесе. Ептен по-зле! Докато герб, дб-пп и депесе не бъдат отказани да участват в изборите, за да ги няма в бъдещ парламент, само по-зле ще става.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари