Пенчо Милков бе гост на 100-годишнината на организирания кану-каяк в България

1

Тържественото честване бе в Пловдив

Пловдив бе домакин на тържествено честване по случай 100-годишнината на организирания кану-каяк в България. Събитието привлече видни личности, спортисти, треньори и почетни гости от България и чужбина, които се събраха, за да почетат вековната история на този спорт у нас.

Церемония с участието на видни личности

Церемонията бе открита от Николай Бухалов, председател на Българската федерация по кану-каяк и заместник-кмет по спорт и младежки дейности в община Пловдив. Сред официалните лица бяха кметът на община Русе Пенчо Милков и заместник-кметът по спорт и младежки дейности Борислав Рачев.

“Този забележителен празник е повод за гордост и признание на усилията и постиженията на всички спортисти, треньори и деятели, които през годините са допринесли за развитието и популяризирането на кану-каяка у нас. Българската федерация по кану-каяк е доказала неведнъж, че с усърдна работа, всеотдайност и любов към спорта могат да се постигнат значими успехи на национално и международно ниво. Постиженията на нашите състезатели са вдъхновение за младите поколения и пример за това как с упоритост и дисциплина могат да се преодолеят всички предизвикателства”, приветства Пенчо Милков присъстващите на събитието.

Взаимно признание и награди

По време на церемонията Пенчо Милков връчи на Николай Бухалов почетна статуетка на Паметника на свободата в Русе и картина с изглед от централната част на града. От своя страна Бухалов поднесе на Милков почетен плакет за значим принос в организирането и популяризирането на гребните спортове в община Русе. Той подчерта, че през последните години общинската гребна база на езерото в Лесопарк „Липник“ се е превърнала в притегателен център за подготовка и провеждане на състезания от национален и международен мащаб.

Приветствени слова и признания

Николай Бухалов и изпълнителният директор на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова изнесоха приветствени слова, в които подчертаха значението на този юбилей за българския спорт. Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов също поздрави присъстващите, отбелязвайки, че федерацията има всички основания да посрещне празника с удовлетворение и гордост.

Международно присъствие и признание

Събитието бе уважено и от президента на Международната федерация по кану-каяк (ICF) Томас Кониецко, както и членове на Борда на ICF. Те споделиха своите виждания за развитието на кану-каяка в световен мащаб и поздравиха България за постиженията ѝ в този спорт.

Преглед на успехите и бъдещи перспективи

Старши треньорът на националните отбори на България по кану-каяк Милко Казанов представи някои от най-забележителните моменти и успехи на българските състезатели през годините, акцентирайки върху значението на традициите и спортната подготовка.

Пловдив домакин на Световното първенство по кану-каяк

Успоредно с отбелязването на юбилея, Пловдив е домакин и на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години и юноши и девойки, което започва днес и ще завърши на 21 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Неповторим
    Нашият кмет е и, най-бързо оползотворил служебното си положение, и светкавично сменил съпругата си с колежка. Горчиво на младите и настоящи селски жители.
  • 2
    2
    Неотразим
    Това е кметът, който е раздал най- много награди, плакети, значки, почетни знаци и т.н, направил си е най- много селфита и снимки със знакови лица и личности, дори с кученца.
  • 0
    1
    Цеко
    Браво, пак ще си го изберем😀
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари