Пенчо Милков обсъди пръскането срещу комари в Русе със здравния министър

0
Русенският кмет поиска ларвицидно третиране против комари още през тази година
Русенският кмет поиска ларвицидно третиране против комари още през тази година Снимка: Facebook / Пенчо Милков

Русенският кмет поиска ларвицидно третиране против комари още през тази година

Днес, кметът на Русе Пенчо Милков отправи официално искане към министъра на здравеопазването Галя Кондева, с което настоява процедурата за ларвицидно третиране срещу комари да бъде стартирана още през тази година. Целта е да бъде избран изпълнител на обществената поръчка навреме, за да може третирането да започне още през март или началото на април 2025 година.

Милков подчерта важността на своевременното третиране, като отбеляза, че това ще позволи на общината да се справи ефективно с имагоцидното третиране на комарите, след като държавата обработи крайбрежието и биотопите им. В своето обръщение, кметът не пропусна да отбележи и значителното забавяне през последните две години от страна на държавата. Според него, това е довело до ситуация, при която третирането на ларвите, които се активират през март, април и май, едва сега предстои да започне.

„Днешната среща определям като успешна, защото министър Кондева се ангажира с конкретна дата - 15 октомври“, заяви Милков. Той изрази увереност, че този конкретен ангажимент ще даде възможност за по-ефективно и координирано действие срещу комарите, което е от критично значение за жителите на Русе.

Въпросът за борбата с комарите е постоянен проблем за Русе, като градът се намира на река Дунав, където комарите намират идеални условия за размножаване. Навременното и ефективно третиране е от решаващо значение не само за комфорта на жителите, но и за общественото здраве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    11
    Пенчо
    Да обсъди и с ека министъра катастрофата с боклука в Русе, която сам създаде , та здрави русенци не останаха. Аман от боклуци!
  • 0
    10
    .......
    Хубаво да сложиш патрул да легурира движението не само на кръговото !!!!!! Ако трябва да правим още един паркинг явно два не стигат ......
  • 0
    9
    .......
    Управи си тапи теееееее по бл България комари ццццц
  • 3
    8
    русенец
    Бахти малоумния некадърен гном!
  • 0
    7
    Буци
    Тоя се сети на края на лятото
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари