Първан Симеонов: „Възраждане” може да се окаже втора политическа сила

1
Социологическите агенции изправени пред трудности при прогнозиране на вота
Социологическите агенции изправени пред трудности при прогнозиране на вота Видео: NOVA

Социологическите агенции изправени пред трудности при прогнозиране на вота

Предстоящите избори на 27 октомври 2024 година поставят сериозно предизвикателство пред социолозите в България. Особено трудно се очертава прогнозирането на резултатите за две политически формации - "Алианс за права и свободи" и "Движение за права и свободи - Ново начало".

Тази оценка бе споделена от Първан Симеонов, социолог от агенция "Галъп интернешънъл болкан", в ефира на предаването "Твоят ден" по телевизия NOVA NEWS. Експертът подчерта, че първоначалните прогнозни данни вероятно няма да отразяват точно крайните резултати от реалния вот за тези две политически сили.

"Мисля, че гласовете за формацията около Делян Пеевски ще са повече от тези за коалицията около Ахмед Доган", заяви Симеонов, давайки своята прогноза за разпределението на подкрепата между двете формации.

Според данните на "Галъп", политическата партия "Възраждане" има потенциала да се нареди на второ място след предсрочните парламентарни избори. Това би представлявало значителна промяна в политическия пейзаж на страната.

Същевременно, социологът отправи предупреждение към коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). "Ако ПП-ДБ не вложи повече усилия, може да потъне още", добави Симеонов, намеквайки за възможен спад в подкрепата за тази политическа формация.

Тези наблюдения подчертават динамичната и непредсказуема природа на предстоящите избори. Те също така показват колко важно е политическите партии да поддържат активна кампания до последния момент, за да запазят и евентуално увеличат своята електорална подкрепа.

Предизвикателствата пред социолозите в прогнозирането на изборните резултати отразяват сложността на текущата политическа ситуация в България. Разделението на традиционни политически блокове и появата на нови играчи на политическата сцена допълнително усложняват картината.

Остава да се види как тези прогнози ще се съпоставят с реалните резултати от изборите на 27 октомври. Междувременно, политическите анализатори и обществеността ще следят с интерес развитието на предизборната кампания и евентуалните промени в нагласите на избирателите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Тоди
    Хахахаха, пълни глупости!
  • -1
    1
    Di3i3n
    Не бива така, добрите не трябва да печелят, в България трябва да върлува само евроамерикански комунизъм с привкус на педерастия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари