Първан Симеонов прогнозира подкрепа за Делян Пеевски на предстоящите избори

1
Новите поколения в ДПС не виждат Доган като единствен лидер, коментира социологът
Новите поколения в ДПС не виждат Доган като единствен лидер, коментира социологът Снимка: БТА

Новите поколения в ДПС не виждат Доган като единствен лидер, коментира социологът

Според социолога от "Галъп" Първан Симеонов, новите поколения в ДПС показват по-силна свързаност с Делян Пеевски, отколкото с Ахмед Доган, който вече не може да бъде вечен лидер на движението. В ефира на БНТ, Симеонов коментира, че тези поколения са по-прагматични и не отдават голямо значение на образа на Доган, формиран в началото на 90-те години.

Той отбеляза, че сегашната ситуация в ДПС може да се разглежда като резултат от естествените процеси на промяна в движението, а не само като част от политическия анализ. Според Симеонов, това е времето, в което се вижда, че много хора в ДПС имат по-силна връзка с Пеевски, отколкото с Доган.

През тази седмица напрежението в ДПС ескалира след опита на Данаил Папазов да изгони Доган от имотите в "Бояна" и Росенец, като поеме контрол върху тях. Полицията продължава да охранява тези обекти, но все още няма официална информация за местоположението на почетния председател.

Симеонов предупреждава за възможността от етнизация на конфликта, като подчертава, че това би било изключително опасно. Той нарича настоящата ситуация в ДПС "унижение" и сваляне на мита за всемогъществото на Доган, но предупреждава, че подобни действия могат да бъдат много рискови.

Социологът също така прогнозира, че Делян Пеевски може да разчита на значителна подкрепа на предстоящите предсрочни избори на 27 октомври, тъй като за електората на ДПС е важно кой изглежда силен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Пърдян Симеонов
    Шиши ми наби днес в евроГейския гъз тия опорки. Иначе да не забравяме,че най големия путински ибрикчия е Кирчо Простото който купува руски газ през посредници и ощети държавата с милиарди! Време е за арест на всички ПеПеруги,които са верни надупени подлоги на хуйосмук байпън
  • 1
    4
    Бесарабски куросмук
    Аз се изтропах с коментар 3 защото ми е олабена халката от ДеБелян.Естествено исках да кажа,че не трябва да се забравя КОЙ изпра ДеБелян и КОЙ пи мазно кафенце в скута му - точно така,това е корумпираната еврГейска сган ДеБели ПеПеруги!
  • 3
    3
    Говнолюб Първанов
    Пеевски е генерал без армия и ще го духа. Ако знаеше , че има подкрепата на ДПС електората нямаше да се занимава с Доган. Пеевски няма шанс да завладее ДПС дори да унищожи Доган. Последните събития в ДПС показват, че Пеевски има проблем, а не Доган. Пеевски използва ГЕРБерастката и Вгъзраждане Прокуратура , ДАНС, Жандармерия, МВР за да се разправи с Доган, обаче това не е достатъчно за да поеме управлението. Самият електорат на ДПС е турски и едва ли ще подкреми свинята Пеевски. със Пеевски е свършено в ДПС и сега вероятно му търсят място в ГЕРБ, Вгъзраждане, ИТН и т.н. Колкото и да се пише евроатлантик, Пеевски е част от Задкулисието, което е обвързано с Кремъл, а това означава, че Пеевски е фалшив евроатлантик, също като Борисов и останалите евроатлантици в България които са допуснати в политиката защото са гарантирали в началото , че ще са лоялни на Кремъл и Курояд Путин.
  • 6
    2
    Милонов
    Първане,знаеш,че острите завои в социологическите сондажи,винаги са свързани с предположение.Четейки по внимателно брътвежите ти,човек може да си помисли,че и ти си получил по куриера някой бял плик с финикийски знаци от льохмана, който е тръгнал да завзема държавата.Първане,имах те за професионалист в това което ти носи хляба,но от написаното по отношение на субуекта който е с 98% отрицание от българите,следва да си посъбереш мислите,ако има какво да събереш.
  • 7
    1
    Галъп
    Дебело намаза филията Първанчо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари