Първа копка на физкултурен салон в Сливо поле

0

Новата спортна база в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще бъде готова за учебната 2025/2026 година

В Сливо поле стартира дългоочакваният проект за изграждане на нов физкултурен салон към Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“. Тържествената първа копка бе извършена в двора на училището, с което бе дадено начало на строителните дейности. Проектът, с прогнозен срок на завършване до началото на учебната 2025/2026 година, ще осигури съвременни условия за спорт и обучение на учениците в общината.

На церемонията присъстваха кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов и заместник областният управител Георги Георгиев. Кметът Валентин Атанасов изрази своята радост от стартирането на този значим проект и благодари на Министерството на образованието за подкрепата. Той подчерта, че наличието на модерна спортна база е ключов елемент за осигуряване на качествено образование и физическо възпитание на учениците.

„Новият физкултурен салон ще предостави съвременни условия за спорт и физическо възпитание, което е от изключителна важност за изграждането на здрави и пълноценни личности. Убеден съм, че този проект ще допринесе за развитието на децата в нашата община и ще им предостави възможности за организиран спорт“, заяви заместник областният управител Георги Георгиев.

Проектът е част от „Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 година“, финансирана от държавния бюджет. Стойността на проекта е 1 196 900 лв. без ДДС, като фирмата, спечелила конкурса за изпълнение, е „Транс-Строй Билд“ ЕООД. Сградата ще бъде със застроена площ от 734,80 кв.м., оборудвана със съблекални и санитарни възли, и ще разполага с ЛЕД осветление и климатизация..

Проектирането и изграждането на новата спортна база е важен стъпка към осигуряване на качествено образование и пълноценно развитие на младите хора в община Сливо поле. Тя ще предостави възможности за занимания с адаптирани физически упражнения и спорт за ученици със специални образователни потребности и хора с увреждания, допринасяйки за тяхното приобщаване и задържане в училищната среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Валентин
    Този Бай Ганю Емил Попа ще умре като куче без история,а иначе браво на кмета Атанасов за всичко което прави за хората в общината.
  • 6
    1
    Местен журналист
    Легенди се носят как при ремонта на това училище нещастника Е.Директора откраднал строителни материали за една къща от децата на общината.Горния да съди свинята четинеста, алчна и ненаситна. П.Ф.У.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари