Модерно съоръжение ще обслужва над 300 ученици в Сливо поле

0

Областният управител и заместник-министърът на образованието инспектираха строежа на нов физкултурен салон

Областният управител на Русе Драгомир Драганов и заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова извършиха проверка на строителните дейности по изграждането на физкултурен салон към Средно училище "Свети Паисий Хилендарски" в град Сливо поле. На инспекцията присъстваха кметът на общината Валентин Атанасов и началникът на Регионалното управление на образованието доктор Росица Георгиева.

По време на посещението стана ясно, че основите на съоръжението вече са положени и в момента се издигат стените му. Очаква се строителството да приключи навреме за началото на учебната 2025/2026 година.

Проектът се осъществява в рамките на програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 година на Министерството на образованието и науката (МОН). Стойността на инвестицията възлиза на 1 196 900 лева без включен данък добавена стойност.

Средно училище "Свети Паисий Хилендарски" е единственото средно учебно заведение в общината и обучава около 300 деца от околните населени места. Изграждането на нов физкултурен салон е отдавнашна мечта както за учениците, така и за преподавателите.

Новата зала е проектирана като мултифункционално съоръжение, което ще позволява практикуването на различни видове спорт, включително волейбол, хандбал, баскетбол, футбол на малки вратички, както и провеждането на състезания по борба.

Областният управител Драгомир Драганов изрази положително мнение за инициативата, подчертавайки дългогодишната необходимост от такова съоръжение.

Кметът Валентин Атанасов акцентира върху социалния ефект на проекта: "Изграждането на новия физкултурен салон ще стимулира развитието на детско-юношеския спорт и ще създаде условия за занимания на ученици със специални образователни потребности и хора с увреждания."

Директорът на училището, инженер Мария Мирева, изрази благодарност към общинското ръководство за усилията по подготовката и реализацията на проекта, както и към МОН за осигуреното финансиране.

По време на срещата беше обсъдена и темата за борбата с разпространението на наркотични вещества сред учениците. Фокусът бе поставен върху инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата", чийто идеен организатор е журналистът и главен редактор на "Акцент.БГ" Румен Николаев. Община Сливо поле се откроява като една от най-активните институции в тази инициатива, провеждайки редица събития, насочени към предотвратяване употребата на наркотици от подрастващите.

Участниците в срещата единодушно се съгласиха, че борбата с наркотиците не трябва да бъде кампанийна или ограничена до отделни проекти, а да представлява ежедневен ангажимент на родители, учители и цялото общество.

Началникът на Регионалното управление на образованието, доктор Росица Георгиева, изрази задоволство от дейността на Община Сливо поле в областта на образованието, като особено подчерта подкрепата на кмета Валентин Атанасов за всички инициативи, организирани и провеждани от РУО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Валю
    Този паразит докато беше директор крадеше нафта от парното на училището да си кара таралясника.
  • 1
    3
    Шмиргел Лилипутев
    Общественна тайна = истина.Да краде от децата е грозно нещо.То само това да е,тоя цял живот така я кара.
  • 2
    2
    към първи
    Това истина ли е?
  • 5
    1
    Шмиргел Лилипутев
    Легенди се носят ,как при ремонта на същото училище,бившия директор е.Мишката,откраднал от децата на общината строителни материали и направил основен ремонт-покрив ,изолация и т.н на къщата на една алкохоличка без пари.Даже и мазилката е от там-същия цвят.Няма да се налапа алчния простак.Горния да го съди.КАЗАХ .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари