Община Русе инвестира над 1 милиона лева в спортна база за ОУ "Никола Обретенов"

1
Нов физкултурен салон за ОУ "Никола Обретенов"
Нов физкултурен салон за ОУ "Никола Обретенов" Снимка: ОУ "Никола Обретенов"

Нов физкултурен салон за ОУ "Никола Обретенов"

Община Русе предприема решителна стъпка към подобряване на образователната инфраструктура, като планира да съфинансира с 1,1 милиона лева изграждането на модерен физкултурен салон и топла връзка в Основно училище "Никола Обретенов". Това стана ясно от проектното предложение, включено в одобрения списък на Министерството на образованието и науката по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 година, Етап 1 – модул 1 и модул 2.

Учебното заведение, разположено на улица "Никола Табаков" № 4, е публична общинска собственост с идентификатор 63427.6.241, съгласно Акт за публична общинска собственост № 7127 от 8 януари 2014 година. Проектът предвижда изграждането на изцяло нов физкултурен салон с впечатляващи размери от 21 метра на 42 метра, както и топла връзка към основната сграда на училището.

Новата спортна база ще включва разнообразни съоръжения, подходящи за множество спортове като волейбол, баскетбол, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес. Предвидени са и трибуни за зрители с капацитет 122 места, което ще позволи провеждането на училищни и общински спортни събития.

Общата стойност на проекта възлиза на 2 616 730,98 лева с включен данък добавена стойност. От тази сума 1,5 милиона лева се осигуряват от Министерството на образованието и науката, а останалите 1 116 730,98 лева ще бъдат предоставени от общинския бюджет на Русе.

Предстои Общинският съвет на Русе да гласува окончателното одобрение за отпускане на необходимите средства за съфинансиране на проекта до края на текущия месец. При положително решение, изграждането на новия физкултурен салон ще може да започне в най-скоро време, осигурявайки на учениците от ОУ "Никола Обретенов" дългоочакваната модерна спортна база.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Телк-а
    Добре, че плащам 25% от данък сгради. А за колата дори не плащам. Като виждам какво се прави с парите на останалите ... абе тъга ми е. Вкарайте парите и вижте само след една година какво ще е останало.
  • 2
    5
    Пета колона
    Язък за парите на русенци ! А бе кмете ,вие луди ли сте да наливате пари в тоя цигански хендек ! То това училище ли е ?
  • -1
    4
    аман
    от селски клюкарки, дето и ника си правилно не могат да напишат!😒
  • 1
    3
    Комщийка
    Той и Бибенчо и наследниците му не са стока. Ама какво да правиш? Карма. Наследниците на убиец никога не са били стока. Тя и последната му жена е същия боклук като него.
  • 5
    2
    daskal
    До 1 - Ама да посети училището, без да се обажда предварително, нали?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари