Партия "Величие" е голямата изненада на изборите

4
Николай Марков: На нас не ни трябва цялата власт
Николай Марков: На нас не ни трябва цялата власт Снимка: Николай Марков / Facebook

Николай Марков: На нас не ни трябва цялата власт

Партия "Величие" поднесе изненадата на тези избори. Въпреки че според екзитполовете не успява да премине бариерата от 4%, за да влезе в 50-ото Народно събрание, формацията изненада с високата подкрепа, която събра, явявайки за първи път на парламентарни избори.

Неин лидер е бившият служител на Националната служба за сигурност и дипломиран магистър по Национална сигурност в Националния военен университет. Нейният символ е птицата Феникс.

"На нас не ни трябва цялата власт, за да реализираме онова, което сме замислили", споделя полк. Николай Марков.

В състава на партията влизат Ивелин Михайлов, предприемач и създател на Исторически парк във Ветрино, и музикантът Етиен Леви. "Величие" се определя като патриотична партия.

Преди няколко месеца, след демонтажа на паметника на Съветската армия, лидерът Николай Марков написа в социалните мрежи: "Няма сопа, която да избие любовта към Русия от сърцето на българите". Да, господа другари! Дори и крадливите си за*ници да скъсате, такава "сопа", която да заличи Русия от сърцата ни - няма".

Марков избира често трибуната на дигиталните подкасти.

"Аз поемам тази роля не за друго, а за да направя път на други хора, заради моята популярност, известност. Не е най-детската ми мечта да бъда политик и да се занимавам с политика, има други неща, с които се занимавам и там съм най-добър. Така или иначе взехме решение да се включим в предизборната кампания", допълва полк. Марков.

В редиците на партията има и бивши депутати като Виктория Василева, която беше част от парламентарната група на "Има такъв народ".

Под бариерата от 2% остават ВМРО и "Солидарна България". В последните няколко парламента КП "ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ" не успява да прескочи бариерата от 4%. Така партията остана с представителство само в Европа. До днес. Вече няма да имат представители и в Брюксел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Росен Гацов
    Аз мисля, че Путин и Ердо вече имат разбирателство по въпроса за анексиране на Южна България. Остават само детаилите по новата граница. Влад не понася неблагодарните бай Ганюфци от дете.
  • 7
    1
    Наплатан Барух Моше Сиктарджа
    Втора национална партия е парламента. Това е добре. ДПС турската партия втора - това е много лошо. Станат ли първа сила - Южна България минава към Туркия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари