Отстраняват опасни дървета в Русе

0
Отрязаха две дървета в напреднал процес на гниене. Извършва се и санитарна резитба
Отрязаха две дървета в напреднал процес на гниене. Извършва се и санитарна резитба Видео: КИС 13

Отрязаха две дървета в напреднал процес на гниене. Извършва се и санитарна резитба

В Русе се провежда мащабна кампания за поддръжка на градската растителност, като дейностите обхващат както основните паркови зони, така и различни квартали на крайдунавския град. Това съобщи директорът на Общинско предприятие "Паркстрой" Николай Кънчев пред камерата на телевизия КИС 13.

Според Кънчев, работата се извършва поетапно и винаги след внимателна оценка от специалист. "Приоритет са двата основни парка в града, но паралелно с това извършваме дейности и в други райони", поясни той.

Като пример за текущите дейности, днес на улица "Васил Петлешков" екип на "Паркстрой" е отстранил две дървета, които са представлявали потенциална опасност поради напреднал процес на гниене и наличие на кухини в стволовете им.

Освен премахването на болни и опасни дървета, служителите на общинското предприятие извършват и санитарна резитба на клони като част от подготовката за предстоящия есенно-зимен сезон.

Интересен факт е, че по-голямата част от дървесната растителност в Русе разполага с индивидуални паспорти, съдържащи важна информация за състоянието на всяко дърво. Средната възраст на дърветата в града е приблизително 40 години, което подчертава значението на системната грижа и поддръжка за градската екосистема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    пенчо
    Извършвате дейност и в други райони ама друг път!!! защо не виждам екипите ви в квартал здравец-изток...
  • 0
    9
    Къщурка
    Издупчил съм го тайно, солена водичка и сода каустик наливам, детето ми е родено в тази къщурка, аз ще си пукна в нея. Тухлите по мазичката ми вече са срутени. Е, че го прекърша това дърво преди мен! Тракцията. До дам я докарахме.
  • 4
    8
    до 7
    Ами, понякога пречат дърветата. Не, няма ирония или сарказъм, говоря безпощадно буквално. Няколко блокчета по улица шести септември се оказаха с компрометирана основа след инвазия на корените на дърветата. Разбира се, че трябва да има дървета, но когато ти съсипят жилището, продукт на единствения ти живот, нещата никак не са както трябва.
  • -1
    7
    Русенец
    Тези две дърветата на ул. Петлешков от години са системно унищожавани от "добросъвестни" граждани - така и не разбрах защо и с какво им пречат? То там вече няма място за строителни обекти - какво л и търсят??
  • 7
    6
    жител на района
    По ул.Студентска и ул.Митрополит Григорий е пълно с изсъхнали дървета и надвиснали над електропроводните мрежи.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари