„От Поломието до Дунав заедно“: Община Иваново кани на празник край река Дунав

4
Местността „Стълпище“ ще оживее с фолклор и традиции на празника
Местността „Стълпище“ ще оживее с фолклор и традиции на празника Снимка: Областна администрация - Русе

Местността „Стълпище“ ще оживее с фолклор и традиции на празника

Тази събота, на 24 август, община Иваново ще организира празника под наслов „От Поломието до Дунав заедно“. Събитието ще започне в 17:30 часа на брега на река Дунав в местността „Стълпище“ край село Мечка. Празникът се утвърди като едно от най-посещаваните ежегодни мероприятия в региона и събира хора от близо и далеч.

Церемонията по откриването ще бъде водена от областния управител Драгомир Драганов и кмета на Иваново Георги Миланов, които ще приветстват гостите и участниците в празника. Те ще подчертаят значението на събитието за популяризирането на културното и природното богатство на Поломието и региона около Иваново.

Организаторите са подготвили разнообразна концертна програма с участие на местни самодейни състави, професионални изпълнители и фолклорни групи от цялата страна. Гостите ще могат да се насладят на изпълнения от различни фолклорни области на България, които ще оживят сцената в местността „Стълпище“.

Освен концертната програма, празникът ще предложи и изложби на местни продукти като плодове, зеленчуци, вино и мед. Това е част от усилията на общината да подкрепи местните производители и да насърчи използването на екологично чисти и традиционни български продукти.

Кулминацията на вечерта ще бъде изпълнението на Виевската фолк група, която е едно от най-известните имена в българската фолклорна музика, представяща традициите на Родопската фолклорна област. Техният концерт ще започне от 19:00 часа и се очаква да привлече многобройни фенове на българския фолклор.

Празничният ден ще завърши с тържествена заря в 22:00 часа, която ще освети небето над Дунав и ще отбележи края на един изпълнен с музика и традиции ден. Празникът „От Поломието до Дунав заедно“ не само събира хората от региона, но и подчертава богатото културно наследство на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    10 стинки
    Ще дойдем. Кога са автобусите?
  • 2
    1
    наблюдател
    Пропуснали са да се снимат Д. Драганов и Хр. Белоев
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...