Осигуряват допълнително средства за ремонт на три улици в Русе

2
Осигуряват допълнително средства за ремонт на три улици в Русе
Осигуряват допълнително средства за ремонт на три улици в Русе Видео: КИС 13

Предложението ще се гласува на предстоящата общинска сесия

Осигуряват допълнително близо 1,6 милиона лева от общинския бюджет за основен ремонт на три ключови улици в Русе.

Става дума за "Плиска", "Доростол" и "Тулча", чиито асфалтови настилки не са в добро състояние след дейностите по водния проект.

Предложението ще бъде разгледано и гласувано на предстоящото в четвъртък заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 ще излъчи на живо от 09:00 часа.

В бюджета за тази година са заложени средства за изпълнение на основния ремонт на трите пътни артерии, като за целта са отпуснати и над 3 800 000 лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Във връзка с преработения инвестиционен проект е необходимо осигуряване на допълнително финансиране в размер на около 1 600 000 лева.

Средствата от държавата следва да бъдат възстановени по бюджета на Регионалното министерство до края на октомври, ако не бъдат усвоени. От Общината обаче са категорични, че ще успеят да се справят в срок.

Предстои общинските съветници в Русе да разгледат и гласуват предложението за осигуряване на допълнителните средства за основния ремонт на трите улици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    daskal
    Ремонт на едни и същи улици от години. Разходете се и по други улици, за да видите траповете и дупките. За кварталите не ми се и говори - там от десетилетия е трагедия!
  • 1
    4
    Ехххх
    Повелителят на дупките започва кампания под надслов "Дупки всякакви запълвам!". Желаещите и нуждаещите се от тази услуга мигат да се обърнат към този "изключително благороден и всеотдаен" активист в това дело. Не се бавете, а откликнете!
  • 14
    3
    Да бе
    Дупкаджията сега ще прави ремонт на тези улици с парите на гражданите от повишените данъци. Общинската администрация къде беше, че не контролира качеството на работата?! Дамите и господата къде се почесваха на сянка или на топло? А дупкаджията чии дупки запълваше?!
  • 19
    2
    Ремонт на ремонта
    с общински средства.Нали фирмите, довели до това състояние улиците, щяха да бъдат задължени да си оправят мизериите?
  • 6
    1
    Върбан
    Ко ....не....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари