Орлин Горанов: Публиката е "петият елемент" в работата на артистите

0
20 години от паметното изпълнение на химна с Кабаиванска и Гюзелев
20 години от паметното изпълнение на химна с Кабаиванска и Гюзелев Видео: NOVA

20 години от паметното изпълнение на химна с Кабаиванска и Гюзелев

Орлин Горанов е име, което вече 50 години звучи на българската музикална сцена. Неговите песни са се превърнали в неразделна част от историята на родната музика, а гласът му продължава да вълнува поколения слушатели.

Преди две десетилетия, през 2004 година, Горанов участва в забележително изпълнение на българския химн. На сцената на Софийската филхармония той пее заедно с още 200 души, сред които са световноизвестните оперни певци Райна Кабаиванска и Никола Гюзелев. Това изпълнение остава паметно в културния живот на страната.

Сред многобройните хитове на Орлин Горанов се откроява "Светът е за двама" - песен, която мнозина определят като химн на влюбените в България. Тази композиция е пример за силата на музиката да докосва сърцата и да създава трайни емоции.

Самият Горанов споделя интересна гледна точка за успеха на една песен. Според него, публиката играе ключова роля в работата на артистите, определяйки я като "петият елемент". Той вярва, че именно слушателите са тези, които решават дали дадена песен ще се превърне в хит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари