Румен Радев: Българската сцена изгуби една легенда!

1
Президентът на България отдаде почит на Кирил Маричков
Президентът на България отдаде почит на Кирил Маричков Снимка: БТА

Президентът на България отдаде почит на Кирил Маричков

Президентът Румен Радев изрази своята скръб по повод кончината на легендарния български музикант Кирил Маричков чрез емоционално послание в социалната мрежа Facebook. Държавният глава подчерта огромната загуба за българската музикална сцена, определяйки Маричков като "рокаджия в сърцето си и аристократ по душа".

В своя пост президентът Радев отбеляза неугасващата страст на Маричков към музиката и неговата дълбока връзка с публиката: "До последния си дъх живя с песента и с любовта на публиката, на която ще липсва", написа той.

Радев акцентира върху значимия принос на Кирил Маричков и групата "Щурците" за развитието на съвременното звучене в българската музика. Според президента, това модерно звучене е донесло "духа на промяна в цялото ни общество".

Държавният глава открои и човешките качества на починалия музикант, подчертавайки неговата способност да вдъхва надежда и да показва как "музиката ни прави по-добри".

В края на своето послание президентът Румен Радев отдаде почит на паметта на Кирил Маричков с думите "Светла памет!".

Кончината на Кирил Маричков, основател и фронтмен на една от най-емблематичните български рок групи - "Щурците", е огромна загуба за българската музикална култура. Неговото творчество и влияние върху развитието на родната рок сцена оставят неизличима следа в историята на българската музика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари