Хиляди души се стекоха да почетат паметта на Кирил Маричков

1
Площадът пред храм "Света София" почерня от опечалени близки, роднини и приятели на рок легендата
Площадът пред храм "Света София" почерня от опечалени близки, роднини и приятели на рок легендата

Площадът пред храм "Света София" почерня от опечалени близки, роднини и приятели на рок легендата

България се прощава с рок легендата Кирил Маричков.

В храм "Света София" в столицата се проведе поклонението пред тленните останки на една от най-емблематичните фигури в българската музика - Кирил Маричков. Церемонията започна в 13:00 часа, като пред храма се образува дълга опашка от почитатели, дошли да отдадат последна почит на музиканта, информира NOVA.

Маричков, известен като фронтмен и основател на легендарната рок група "Щурците", почина в петък, малко преди да навърши 80 години. Неговата кончина остави огромна празнина в сърцата на феновете и музикалната общност.

Музикално наследство, което ще живее вечно

"Щурците", под ръководството на Маричков, се превърнаха в икона на българската рок сцена. Песни като "Клетва", "Две следи" и "Среща" са само част от богатото музикално наследство, което Маричков оставя след себе си и което ще продължи да вдъхновява поколения напред.

Спонтанни прояви на почит

Загубата на рок легендата предизвика вълна от спонтанни акции в негова памет. В неделя пред Националния дворец на културата - НДК се събраха над 200 китаристи, които изпълниха някои от най-обичаните песни на Маричков. Почитатели на творчеството му оставяха свещи и цветя пред дома му, изразявайки своята благодарност и уважение към приноса му в българската музика.

Спомени от близки и колеги

Сред присъстващите на поклонението беше и актьорът Христо Мутафчиев, който сподели своите впечатления от Кирил Маричков:

"Изключително добър човек, над слава и суета. Голям музикант със стил. Спокоен човек, никога не съм го виждал да избухва", каза Мутафчиев, подчертавайки не само професионалните, но и личностните качества на Маричков.

Кирил Маричков оставя след себе си богато творческо наследство и спомен за човек, който е допринесъл неимоверно за развитието на българската рок музика. Неговата музика и влияние ще продължат да живеят в сърцата на феновете и в историята на българската култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари