Оранжев код за интензивни валежи и градушки

0
Предупрежденията са в сила в София-област, Видин, Монтана, Враца и Русе
Предупрежденията са в сила в София-област, Видин, Монтана, Враца и Русе

Предупрежденията са в сила в София-област, Видин, Монтана, Враца и Русе

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви оранжев код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки за вторник, като предупрежденията са в сила за София-област, Видин, Монтана, Враца и Русе. Очакваните количества на валежите ще варират между 40 и 65 литра на квадратен метър, което предвещава сериозни метеорологични условия.

Прогнозата за времето също така предвижда дъждове и гръмотевични бури в Западна, Централна и част от Южна България, където също има опасност от градушки. За жителите на Южна, Югоизточна и Източна България обаче, важи жълт код за високи температури, които ще достигнат до 35-38 градуса.

Новата седмица започна със слънчево и горещо време, като жълт код за високи температури беше в сила за по-голямата част от България в понеделник. Без предупреждение за екстремни температури остават областите Сливен, Търговище, Разград, Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Максималните температури днес ще бъдат предимно между 33 и 38 градуса, като в София термометърът ще показва около 33 градуса, а в Русе температурите ще достигнат до 39 градуса.

През следващите дни се очаква ориентиране на вятъра от северозапад, което ще доведе до проникване на относително хладен въздух и леко понижение на температурите. Въпреки това, валежите, бурите и условията за градушки ще останат чести през следващите три дни.

С настъпването на петък и през почивните дни, времето отново ще бъде слънчево и много горещо. Това означава, че жителите на страната трябва да се подготвят за сериозни промени в метеорологичните условия през седмицата, като внимават за внезапни бури и високи температури.

С такива променливи условия, жителите на засегнатите области трябва да бъдат особено внимателни и да следят редовно прогнозите за времето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари