Оранжев код за опасно време в цяла България

1
Очакват се максимални температури между 34 и 39 градуса в цялата страна
Очакват се максимални температури между 34 и 39 градуса в цялата страна

Очакват се максимални температури между 34 и 39 градуса в цялата страна

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от втора степен за 12 юли 2024 г. В петък, 12 юли, се очаква горещо и слънчево време с максимални температури между 34 и 39 градуса. В София температурите ще достигнат около 34 градуса.

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър с променлива посока. Утре ще бъде слънчево и горещо. След обяд над източните райони ще има купеста облачност, но само на отделни места в югоизточните райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър, съобщават от НИМХ.

Времето в Русе и Североизточна България

В Русе и Североизточна България температурите ще достигнат до 39 градуса. Очаква се слънчево и горещо време, което ще бъде предизвикателство за жителите на региона. В Силистра и Шумен температурите също ще бъдат високи, достигайки до 38 и 37 градуса съответно.

В Русе и Североизточна България ще бъде изключително горещо. Препоръчваме на всички да избягват продължителното излагане на слънце и да пият много вода.

Времето в планините и по Черноморието

Над планините ще бъде слънчево и топло, след обяд с купеста облачност. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29 градуса, а на 2000 метра – около 21 градуса. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър.

Над Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността главно над южното крайбрежие. На отделни места там е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над Черноморието ще бъде слънчево и приятно за плаж, но не забравяйте да носите слънцезащитен крем и да се пазите от изгаряне

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ей тъпаци
    Времето е само за ебане
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари