Окръжен съд - Русе обявява международен конкурс „Професиите в съдебната система“

0
Конкурсът комбинира технологични умения и познания за правосъдието в уникално предизвикателство за учениците
Конкурсът комбинира технологични умения и познания за правосъдието в уникално предизвикателство за учениците Снимка: Dunavmost / Архив

Конкурсът комбинира технологични умения и познания за правосъдието в уникално предизвикателство за учениците

Окръжен съд - Русе, в сътрудничество с Института за англоезично и българско човекознание (ИАБЧ), организира международен конкурс за ученици от пети до дванадесети клас. Темата на конкурса е "Професиите в съдебната система", а участниците трябва да създадат мултимедийна презентация, представяща избрани от тях съдебни професии.

Детайли за конкурса

Конкурсът цели да запознае младежите с разнообразието от професии в съдебната система. Участниците могат да избират измежду професии като съдия, прокурор, следовател, съдебен помощник, съдебен администратор, административен секретар, деловодител, статистик, служител в регистратура, архивар, куриер и служител по връзки с обществеността.

Изисквания към презентациите:

  • Изработка с Microsoft Power Point
  • Обем: 7-12 слайда
  • Съдържание: текст, аудио, снимки, анимация, видеоклип и други
  • Естетическо и техническо оформление, съответстващо на темата
  • Задължително посочване на използваните източници и информация за автора в последния слайд

Всеки ученик има право да участва с една презентация. При нарушение на това правило, всички работи на участника ще бъдат дисквалифицирани.

Срокове и оценяване

Крайният срок за изпращане на презентациите е 19 ноември 2024 година. Творбите трябва да бъдат изпратени на електронната поща: [email protected].

След изтичане на срока, специално назначена комисия от Административния ръководител - Председател на Окръжен съд - Русе ще оцени постъпилите в срок презентации. Критериите за оценка включват:

  • Спазване на изискванията за обем и оформление
  • Лична позиция на автора
  • Оригиналност
  • Използване на подходящи стилно-езикови средства
  • Убедителност и въздействие
  • Подбор на аргументи
  • Съответствие с темата

Награди и обявяване на победителите

Комисията ще класира конкурсните работи по низходящ ред, базирайки се на получените оценки. Авторите на презентациите, класирани от първо до трето място включително, ще получат предметни награди.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 25 ноември 2024 година на официалната интернет страница на съда и във Facebook страницата на институцията. Класираните кандидати ще получат покана по имейл за тържествено връчване на наградите в сградата на съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари