Ученици и студенти се запознаха отблизо с работата на магистратите

0

Ден на отворените врати се проведе в Окръжен съд – Русе

Окръжен съд – Русе отвори широко вратите си за граждани на 1 октомври 2024 година като част от националната инициатива на Висшия съдебен съвет (ВСС) "Дни на отворените врати в органите на съдебната власт". Събитието привлече изключителен интерес, като над 100 души се възползваха от възможността да надникнат зад кулисите на правораздавателната институция.

Сред посетителите бяха ученици от Основно училище "Иван Вазов" - Русе и Средно училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер", студенти от Юридическия факултет на Русенски университет "Ангел Кънчев", представители на Адвокатска колегия – Русе, както и магистрати от Районен и Окръжен съд – Русе.

Председателят на Окръжен съд – Русе, Николинка Чокоева, откри събитието с приветствие към гостите, изразявайки благодарност за проявения интерес към работата на съда. Тя също така обяви условията за участие в Международния конкурс за изработване на мултимедийна презентация на тема "Професиите в съдебната система".

Заместник-председателят на съда, Мария Велкова, изнесе интерактивна лекция-дискусия, озаглавена "Кой-кой е в съда". По време на презентацията бяха разяснени правилата за посещение на Съдебната палата, функциите на участниците в съдебния процес и етикетът в съдебна зала. Това даде възможност на младите хора да получат ценни познания за функционирането на съдебната система.

Програмата включваше и опознавателна обиколка на Съдебната палата, по време на която посетителите се запознаха с богатата история на сградата. Този елемент от деня допринесе за по-дълбокото разбиране на институционалното наследство и значимостта на съдебната власт в обществото.

За втора поредна година събитието завърши с впечатляваща обща снимка, която обедини всички участници – съдии, служители, лектори, преподаватели, студенти, ученици и гости. Този момент символизира единството и откритостта, които Окръжен съд – Русе се стреми да насърчава в отношенията си с обществеността.

Инициативата "Ден на отворените врати" предостави уникална възможност за гражданите да се запознаят отблизо с работата на съдебната система, насърчавайки прозрачността и изграждайки доверие между институцията и обществото. Събитието демонстрира ангажираността на Окръжен съд – Русе към образованието на младото поколение и към поддържането на открит диалог с всички слоеве на обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    до 4
    Пише се "третияТ". Познай защо!:)
  • 0
    5
    до 4
    Никога не съм бил загубен, че да ми се налага да се намирам.:) Радвам се, че ти си се намерил.:) Лека нощ и бъди здрав! :)
  • -1
    4
    нда
    третия намери себе си!😁😁😁
  • 0
    3
    до 2
    Така е! И ти можеш да изглеждаш умен, възползвай се от думите, които написа!:) Майтапя се, бе! Не можеш!:)
  • 0
    2
    хи, хи,
    когато човек си мълчи, изглежда умен 😁😁😁
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари