Въвеждат "Синя" и "Зелена зона" за паркиране в Русе

2
Димитър Недев разкри какво включва новия Генерален план за организацията на движението
Димитър Недев разкри какво включва новия Генерален план за организацията на движението

Мярката е част от Генерален план за организацията на движението

Русе модернизира транспортната си система с нов Генерален план за организация на движението.

След близо 40 години Русе се готви да приеме нов Генерален план за организация на движението, който цели да революционизира градската мобилност и да осигури по-безопасно, ефективно и устойчиво придвижване за жителите и гостите на дунавския град. Стратегическият документ, който ще бъде разгледан на ноемврийското заседание на Общинския съвет, предлага всеобхватен анализ на настоящата ситуация и набелязва конкретни мерки за подобрение.

За първи път в историята на Русе, новият план обхваща не само градската част, но и цялата община, отразявайки нуждата от интегриран подход към транспортните предизвикателства, информира телевизия КИС 13.

Ключови аспекти на новия Генерален план включват:

  1. Подобряване на безопасността на движението чрез въвеждане на зони с ограничение на скоростта до 30 километра в час в определени квартали.
  2. Намаляване на задръстванията чрез оптимизиране на трафик потоците и въвеждане на интелигентни системи за управление на движението.
  3. Насърчаване на алтернативни и устойчиви форми на транспорт, включително разширяване на велосипедната инфраструктура и създаване на по-добри условия за електрически превозни средства.
  4. Разширяване на пешеходните зони, особено в централната градска част, с цел създаване на по-приветлива и безопасна градска среда.
  5. Въвеждане на нова система за управление на паркирането, включваща "Синя" и "Зелена" зона за краткосрочно и дългосрочно паркиране, както и планове за изграждане на нови паркинги.

Очаква се тези мерки да доведат до значително подобрение в качеството на живот на русенци, намалявайки замърсяването на въздуха, подобрявайки достъпността до ключови части на града и създавайки по-здравословна градска среда.

Заседанието на Общинския съвет, на което ще бъде обсъден и гласуван новият Генерален план, ще бъде излъчено на живо по телевизия КИС 13, давайки възможност на гражданите да следят този важен момент в развитието на града си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Дейба
    От години не съм се възползвал, но утре май ще отида до общината за инвалидна карта. Знам ли какви ще ги сътворят още.
  • 4
    7
    русенец
    Като ви гледам работата се питам, защо не намерите друг начин да ебете мамата на Русе?
  • 5
    6
    Жоро
    А решено ли е местата където само ще ги бутаме като рикши?
  • 12
    5
    Галюн таймс
    Като виждам,КАКВА Е "организацията" на градския транспорт,си представям,КАКВО ще сътворят сега с останалия транспорт...този вече бивш град загива... ;-(
  • 8
    4
    Кърлежи ненасмукали се
    Да ви е...а ...ката м...а и кърлежи ненасмукали се. Този издрънка една камара празни приказки и нищо съществено, какво се цели с тези сини и зелени зони. За всички хора е ясно, че става дума само за ПАРИ и тези зони няма да решат липсата на парко места. Някой ще си натъпче гушата с пари, а хората пак ще се чудят къде да паркират.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари