Огнената стихия край Атина е извън контрол

0

Евакуираха жители и туристи на олимпийския стадион в гръцката столица

Голям пожар край Атина принуди евакуацията на жители и туристи от олимпийския стадион в гръцката столица. Огнената стихия избухна в района на град Варнава, разположен на около 35 километра от Атина, и бързо се разпространи, застрашавайки околните села. В резултат на това десетки хора бяха принудени да напуснат домовете си, подпомагани от полицията и пожарникарите.

В пожара са пострадали осем души, които бяха хоспитализирани с дихателни проблеми. Всички болнични заведения в близост до засегнатия район са в готовност, но въпреки усилията на над 400 огнеборци, десетки водоносни коли, доброволци и военни части, стихията продължава да се разраства. Силните ветрове в област Атика допълнително усложняват ситуацията, като правят овладяването на пожара почти невъзможно.

Пожарникарите споделиха пред медиите, че ситуацията е извън контрол и че не могат да определят точния мащаб на огнения фронт. Властите призовават жителите на Атина да останат на закрито и да не отварят прозорците си поради гъстия дим, който обхвана града. Същевременно, в Северна Гърция също бушуват горски пожари, макар че те не представляват пряка заплаха за населени места.

На извънредно заседание при премиера присъстваха ресорни министри и областният управител на Атика, които обсъждат мерки за справяне с кризата. Гражданската защита предупреди, че високите температури и силните ветрове продължават да увеличават риска от нови пожари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари