Огнеборци дежурят в гората над квартал „Средна кула“

5
Пожарникарите са гасили локални огнища, възобновяващи се в трудно достъпните и силно затревени и обраснали участъци
Пожарникарите са гасили локални огнища, възобновяващи се в трудно достъпните и силно затревени и обраснали участъци Снимка: БТА

Пожарникарите са гасили локални огнища, възобновяващи се в трудно достъпните и силно затревени и обраснали участъци

Вече втори ден пожарът в гората над квартал „Средна кула“ продължава да изисква постоянна бдителност и активни действия от страна на пожарникарите. През целия ден вчера, служители и техника от подразделенията на дирекцията на МВР - Русе са били на терен, поддържайки дежурство в района на възникналия в неделя пожар.

Огнеборците са извършвали наблюдение и са гасили локални огнища, възобновяващи се в трудно достъпните и силно затревени и обраснали участъци, съобщиха от пресцентъра на МВР - Русе.

В борбата с пламъците са се включили и доброволци, както и екипи на общинското горско стопанство.

Тази нощ дежурството е продължило, като екипи на пожарната са останали на местопроизшествието. Днес усилията им продължават, с цел да се предотврати възникването на нови огнища и да се ограничат щетите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Левента
    159 м.височина на Съра Баир,210 отгоре тв.кулата,малко ли е? Сложете на момчетата климатик,хладилник,вода,кафе машина и работата е опечена Сладкарницата място,бол.Обстоятелствата са форсмажорни.От тази височина и на Румънците сигнал ще се подава за опасност от възникнал пожар.Кой да Ви организира? Търсете доброволци.Хората ще Ви помагат за наблюдение.Колко акъл е нужен да се сетите от община Русе и полицията? С чикии само не става.
  • 5
    2
    ДО КМЕТА И СПАС РУСЕВ
    ПУСНЕТЕ НА ТЕЛЕВИЗИОННАТА КУЛА ПО ДВАМА ДУШИ ЕКИП НА 12 ИЛИ 24 ЧАСОВИ СМЕНИ,ВЪОРЪЖЕНИ С БИНОКЛИ И ДА ОГЛЕЖДАТ В ПЕРСПЕКТИВА,ДАЛЕЧИНА И ХОРИЗОНТ РАЙОНА ПО СВЕТЛАТА ЧАСТ НА ДЕНОНОЩИЕТО И СВОЕВРЕМЕННО ДА ПОДАВАТ СИГНАЛ АКО ВИДЯТ ДИМ В ДАЛЕЧИНАТА.И ДРУГИ РАБОТИ СЕ ВИЖДАТ ОТ ТАМ.КОГА ,КОЙ И КАК ПУСКА ДИМ ОТ КОЙ КОМИН В ПРОМИШЛЕНА ЗОНА.Гранична Полиция има уреди да води от рам нощем наблюдение.С термокамери огъня и горещият дим се види от километри,тъпаци такива.Инструменти имате,а пръстите си не може да мръднете без да ги счупите.От тв.кула в ясно време с невъоръжено око се вижда Стара Планина че в района дим ли няма да видят? Абдали такива.
  • 1
    1
    fsafas
    ako mi platqt polovinata na tova deto zimat brutno 6a posedq ,kak da pomogna kato posle mi praite taksi danaci fi6ove aktove bak6i6 na bakl6i6a i u bolnicata nqma koi ti iztruska huq,a iskat pari i za tva
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари