ОДМВР - Русе губи дело срещу полицай за ползване на служебен автомобил

1
Съдът оправда полицай, обвинен в неправомерно ползване на служебен автомобил
Съдът оправда полицай, обвинен в неправомерно ползване на служебен автомобил Снимка: Архив

Съдът оправда полицай, обвинен в неправомерно ползване на служебен автомобил

Районният съд в Русе отхвърли иска на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) срещу старши инспектор С., началник на група "Криминална полиция" в РУ - Ветово. МВР обвини полицая, че е използвал служебен автомобил за лични пътувания между дома си в Русе и работното си място във Ветово, причинявайки щети на ведомството.

Съдът не откри доказателства за лични пътувания

Съдът обаче не откри достатъчно доказателства, които да потвърдят обвиненията. "Релевираните в хода на производството многобройни писмени доказателства не обуславят категоричен извод, че за процесния период, автомобилът е ползван от ответника без наличие на служебна необходимост, единствено с цел придвижване от дома до работното му място и обратно," посочва съдът в мотивите си.

Свидетели потвърждават служебния характер на пътуванията

Показанията на свидетели подкрепиха твърдението на инспектор С., че е използвал автомобила за служебни цели. Те посочиха, че автомобилът никога не е бил паркиран пред дома му и винаги е бил оставян в двора на ОДМВР.

Пътните книжки не доказват злоупотреба

Анализът на записите в пътните книжки също не успя да докаже, че пътуванията са били извършени без служебна необходимост. Съдът подчерта, че липсата на ясни доказателства за злоупотреба е ключов фактор за решението му.

Автомобилът е използван за служебни цели

Съдът заключи, че служебният автомобил е бил използван за изпълнение на служебни задължения и не е имало доказателства за лично ползване. "Със служебния автомобил е извършвана служебна дейност и не е бил ползван за лични нужди," се казва в мотивите на съда.

Искът на МВР е отхвърлен

В резултат на това съдът отхвърли иска на ОДМВР - Русе за обезщетение в размер на 196.96 лв. Решението може да бъде обжалвано пред Русенския окръжен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    bmw
    Şamö ğlobi znaqt da pişat i da ni reketirat v şlivo pole a Kato pusnem jalbi za politsaĭ ğo pazat nego i hvurlqt jalbata v koşa! naçalnika koloyan koştov e vyarno ot ruse patuva vseki den a nie damo plaştame patya ne moze taka!
  • -2
    2
    С. поле
    До Мечо Абе мангал скъсан, миризлив, я върви на майка си в гъза
  • 3
    1
    Мечо
    За корумпираните полицаи от районното в Сливо поле нищо не се говори естествено а безчинствата там продължават от най високото до най ниското ниво и началника им продължава да си кара служебния пасат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари