Очаква ни облачен и дъждовен уикенд

0
Засилване на вятъра ще понижи температурите
Засилване на вятъра ще понижи температурите

Засилване на вятъра ще понижи температурите

Есенното време в България ще предложи разнообразни атмосферни условия през идните дни, според последната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък, 4 октомври, жителите на Централна и Източна България ще се радват на слънчево време, докато западната част на страната ще посрещне увеличаваща се облачност. До края на деня се очакват леки превалявания в някои райони на запад. Южният до югозападен вятър ще бъде умерен, като в близост до северните планински склонове може да достигне временно силни и поривисти стойности. Температурите ще варират между 10 и 15 градуса през нощта, а дневните стойности ще достигнат от 25 до 30 градуса.

Уикендът ще донесе значителна промяна в атмосферните условия. Започвайки от нощта срещу събота, 5 октомври, облачността ще се увеличи над цялата страна. През почивните дни времето ще бъде предимно облачно, съпроводено с валежи. Съществува повишена вероятност за значителни количества дъжд в определени райони – в събота това ще засегне предимно западната и централната част на България, докато в неделя, 6 октомври, южните и източните райони ще бъдат по-силно засегнати.

Вятърът ще промени посоката си към запад-северозапад и ще се усили, което ще доведе до понижаване на дневните температури с 5-7 градуса.

В началото на новата работна седмица, в понеделник, 7 октомври, валежите постепенно ще отслабват и ще спрат, движейки се от запад на изток. Облачността ще започне да се разкъсва и намалява, но времето ще остане ветровито. Минималните температури ще се задържат между 8 и 13 градуса, а максималните ще достигнат от 18 до 23 градуса.

Във вторник и сряда, 8 и 9 октомври, жителите на България ще се насладят на предимно слънчево време. Вятърът ще отслабне значително и постепенно ще стихне. Очаква се сутрешните температури да се понижат, докато дневните ще отбележат леко повишение.

Тази седмична прогноза предоставя възможност на гражданите да планират своите дейности съобразно очакваните метеорологични условия, като се подготвят за разнообразното есенно време, което ни очаква.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари