Обявиха Стоян Мавродиев за издирване

2
Бившият директор на ББР се укрива, докато разследването продължава
Бившият директор на ББР се укрива, докато разследването продължава Снимка: БГНЕС

Все още не е издадена Европейска заповед за арест на бившия директор на ББР

Бившият директор на Българската банка за развитие, Стоян Мавродиев, е обявен за издирване в България, но засега няма издадена Европейска заповед за арест. Според информация на вестник "Сега", прокуратурата е потвърдила, че Мавродиев е в неизвестност, а срещу него е издадено прокурорско постановление за задържане за срок от 72 часа.

Миналата седмица стана ясно, че той, заедно с бизнесмена Румен Гайтански - Вълка и адвоката Иван Георгиев, е обвинен в длъжностно присвояване на значителна сума пари.

Ситуацията с Мавродиев остава усложнена, тъй като към момента не е ясно къде се намира. Същевременно се очаква прокуратурата да поиска Европейска заповед за арест от Софийския градски съд, но това все още не е направено. Според неофициална информация, Мавродиев не е търсен и чрез системата на Интерпол.

Гайтански се яви пред Комисията за противодействие на корупцията, която също разследва случая. Неговият адвокат, Константин Симеонов, твърди, че разследващите органи са отложили срещата си с клиента му, което не е официално потвърдено. Гайтански беше задържан и Софийският градски съд одобри искането на прокуратурата за неговото постоянно задържане. В понеделник решението ще бъде разгледано от Софийския апелативен съд.

Обвиненията срещу тримата са свързани с длъжностно присвояване на значителна сума пари, като разследването се фокусира върху необслужван кредит от 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от ББР по времето, когато Мавродиев ръководеше банката. Част от тези средства са използвани за изплащане на дивиденти и покриване на задължения на дружеството "Кристална вода" към ТЕЦ "Варна", свързано с Ахмед Доган.

Адвокатът Иван Георгиев, свързан с фирмата "Роудуей Кънстракшън", е бил временно задържан, но освободен срещу гаранция от 50 000 лева. Очаква се той да обжалва мярката си пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    daskal
    И кой го издирва? Тези, които го пуснаха? Съвсем за малоумни ни вземат. Да си наемат за 1 процент от откраднатото подходящ човек. Ще им го достави бързо (жив или мъртъв).
  • 3
    3
    Предупредиха го
    и го оставиха да "изчезне", за да не разплете кошницата и да излязат наяве истинските грабители.Колкото Цв.Василев върнаха и Еврото.Всичко върви по плана на престъпна клика.Остава да пием чаша студена вода, всичко е обречено.
  • 3
    2
    стоян ан ан
    у добай ай ай съм ъм ъм
  • 4
    1
    Цецо Василиев
    Маврото е при мен у Сърбията. Харчим милионите по корвета и папаме зелен хайвер. Ексхумация от комшиите до Бееегетото няма.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари