Обявиха летището в Истанбул за най-доброто в Европа

1
Турското летище очаква 120 милиона пътници годишно до 2025 година
Турското летище очаква 120 милиона пътници годишно до 2025 година

Турското летище очаква 120 милиона пътници годишно до 2025 година

Международното летище Истанбул спечели престижната награда за най-добро летище в Европа за 2023 година в категорията на летищата с над 40 милиона пътници годишно. Наградата беше присъдена от Международния съвет на летищата (ACI) в Европа и беше поделена с миналогодишния победител - летище Фиумичино в Рим.

Селахаттин Билген, главен изпълнителен директор на летище Истанбул, заяви: "Винаги търсим нови начини да надминем очакванията на нашите гости в областта на устойчивостта, достъпността, иновациите и технологичния напредък", се казва в изявление на въздушния център.

През миналата година летището в Истанбул е обслужило повече от 76 милиона пътници, отбелязвайки ръст от 18% в сравнение с предходната година. Амбициозната цел на летището е до края на 2025 година капацитетът му да достигне 120 милиона пътници годишно.Международният съвет на летищата подчерта, че летище Истанбул е поставило устойчивостта "в центъра на своята стратегия". Един от примерите за това са плановете за изграждане на слънчева електроцентрала, която да задоволява всички нужди от електроенергия на летището.

"Съдиите отбелязаха, че победителят продължава да демонстрира, че агресивните инвестиции в най-съвременна летищна инфраструктура, заедно с подкрепящо правителство, са печеливша формула - създаване на силен глобално конкурентен хъб, който успешно печели пътници и привлича повече авиокомпании", допълниха от Международния съвет на летищата.

В категорията "25-40 милиона пътници" летището в Осло беше обявено за най-доброто летище в Европа благодарение на добрите си резултати в оперативната дейност и точността.

Летище Истанбул е едно от най-модерните и големи летища в света. То беше открито през 2018 година и бързо се превърна в основен авиационен хъб, свързващ Европа, Азия и Африка. Летището разполага с най-съвременни технологии и удобства за пътниците.

Наградата за най-добро летище в Европа е поредното признание за усилията на летище Истанбул да предоставя първокласно обслужване на своите клиенти и да се развива като лидер в авиационната индустрия. Очаква се през следващите години летището да продължи да привлича все повече пътници и авиокомпании и да затвърди позицията си на един от най-важните авиационни центрове в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мунчо
    Нашето в Щръклево е по-добро.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари