Обвиняемият за смъртта на Ани и Явор поиска дело по съкратената процедура

0
Адриан Антонов цели да му се намали присъдата
Адриан Антонов цели да му се намали присъдата Снимка: БТА

Адриан Антонов цели да му се намали присъдата

Адриан Антонов поиска делото срещу него да се разгледа по съкратеното производство, което ще намали размера на присъдата му и делото ще приключи в бърз срок. Това се случи по време на днешното разпоредително заседание по делото за катастрофата от м.г. в София, при която загинаха Ани и Явор, по което Антонов е подсъдим.

С искането да се проведе съкратено производство Антонов желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт, посочи неговият адвокат Димитър Марковски, пише БТА.

Софийският градски съд прие искането на Антонов. Прокуратурата и адвокатите на близките на загиналите посочиха, че няма законови или процедурни пречки делото да се гледа по съкратената процедура.

Съдебният състав посочи, че следва да се прецени дали днес да продължи делото по съкратената процедура или да бъде отложено за друга дата. От прокуратурата посочиха, че няма пречка съкратената процедура да се проведе непосредствено след края на разпоредителното заседание. Близките на Ани и Явор, както и Антонов заявиха, че желаят съкратеното производство да продължи днес и съдът одобри това искане, като даде ход на съкратеното съдебно следствие.

БТА припомня, че катастрофата се случи на столичния бул. „Сливница“ на 8 май 2023 г. Според прокуратурата Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23). Така по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

Преди заседанието близките на Явор и Ани, както и граждани, се събраха пред сградата на съда с искане за справедливост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Как спят
    такива като Марковските баща и син и тия, които пишат законите, защищаващи убийците?Карал напълно съзнателно с висока скорост ,два пъти над допустимата.Съизмеримо е поведението му с предумишлено убийство. Никаква милост.Присъда в пълен обем.
  • 1
    3
    селянин
    Няма как да има справедливост, той е жив а тях ги няма.
  • 0
    2
    Балканеца
    Единствената справедливост е - този ляга на пешеходната пътека и някой от близките минава през него със 106 км/ч. Другото е имитация на справедливост.
  • 1
    1
    Цццццццц
    Никакво намаляване на присъдата!!!! УБИЕЦ!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари