Община Варна ще обезщети пострадалия от паднал клон

0
Район Одесос започва премахване на сухи дървета
Район Одесос започва премахване на сухи дървета Снимка: Facebook / Мрак Арт

Район Одесос започва премахване на сухи дървета

Община Варна ще обезщети гражданина, пострадал от паднал клон в градинката зад театъра. Заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов потвърди, че ще бъдат предприети всички необходими действия за компенсиране на щетите, болките и страданията, които човекът е понесъл.

По-рано днес на брифинг заместник-кметът по сигурността Илия Коев припомни, че още преди две седмици, с оглед на предстоящия есенен сезон, кметът Благомир Коцев е възложил на районните кметове да извършат оглед на зелената система по райони. От тях е било изискано да подготвят доклади за сухи и опасни дървета и да предложат мерки за тяхното отстраняване. Основен приоритет са били пространствата около училища, детски градини, паркове, пешеходни зони и улици с интензивен трафик.

На оперативка този понеделник Коев е разпоредил допълнителна проверка на шахти, канали и дерета по райони, предвид възможността от проливни дъждове. При установени неизправности са предприети незабавни действия по тяхното отстраняване.

Район Одесос съобщи, че в понеделник, 9 септември, при благоприятни метеорологични условия ще бъде премахнато сухо дърво в същата градинка, като част от мерките за безопасност. Допълнително ще бъдат подрязани 12 дървета с опасни клони и високи корони, за да се гарантира сигурността на гражданите.

Илия Коев призова природозащитниците и еколозите да проявят разбиране и съдействие в подобни ситуации, когато общината предприема акции по премахване на сухи и опасни клони или дървета. Той увери, че за всяко дърво се прави внимателна преценка, за да се предотвратят инциденти и да се гарантира безопасността на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Защо чак сега?
    Трябваше да пострадат двама души, за да се събудите от летаргията.Единият, обаче може да остане инвалид.Бог да ви съди и съдът на обшественото мнение.За другия съд се съмнявам, а за съвестта ви съвсем.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари